Plavecké naděje Auto Škody Mladá Boleslav startovaly na Malé ceně Prosen Louny.

V konkurenci plavců třiadvaceti oddílů obsadily páté místo v soutěži družstev. Získané umístění odpovídá současné výkonnosti mladoboleslavských reprezentantů. Velké množství osobních rekordů opravňuje k vyjádření naděje, že právě tito „škodováci“ vrátí žákovské plavání do širší špičky v republice.

Soutěž družstev v Lounech ovládli plavci sportovního klubu Policie Nymburk s 256 body. Druhá Slávie Chomutov zůstala zpět o 42 bodů. Bronzovou medaili vyplavali Severočeši z MPK Ústí nad Labem. Ti si připsali na své konto bodů 199.

Jedničkou v barvách Auto Škody se již podruhé v krátké době stala zcela po zásluze desetiletá Veronika Tondrová. Při svých šesti startech čtyřikrát zvítězila a jednou dohmátla druhá. V osobních rekordech doplavala k prvním místům na 50VZ , na 100VZ, na 50 motýlek, k výhře na krátké polohovce stačil Veronice čas 1:29,4. Prvotřídní výkon předvedla při svém premiérovém startu na kraulové dvoustovce.

Medailová umístění pro Auto Škodu dále vyplavaly Čanaky na 100Z , Kacejová na 50P a na 100P, Pravdová na 100VZ a na 100Z,  Stránská na 100P a 50P, Markéta Tužilová na 100P, Natálie Tužilová 50P a 100P, Tereza Výmolová 100PZ.

Plavci Auto Škody celkově vyplavali čtyři první, čtyři druhá, osm třetích míst a dalších osmnáct bodovaných.

Vedle medailistů nutno pochválit Lišku, Novákovou, Švástu, Görogovou, Turka, Výmolovou, Tišera a Zejvala.

„Více jsme čekali od Kovaříka a především od Tikovského. Naše velké uznání také patří plavcům Policie Nymburk. Pod vedením své trenérky plavou na vítězné vlně a pořádně míchají pořadím na předních místech,“ řekl kouč Křížek.

Půjde Auto Škoda v jejich stopách?

OLDŘICH KŘÍŽEK