Dva dny budou bojovat florbalisté o vítězství. I když právě o vítězství v těchto utkáních nepůjde. Hlavní myšlenkou dvoudenního charitativního florbalového turnaje bude pomoci Dominiku Skořepovi, osmnáctiletému muži, který měl vloni těžkou dopravní nehodu.

Organizátorem v pořadí desátého charitativního florbalového turnaje je Pavel Petr. Sportovní komentátor Českého rozhlasu - Radiožurnálu, který bydlí v Luštěnicích u Mladé Boleslavi.

V nedalekých Benátkách nad Jizerou, které se pyšní mnoha sportovními úspěchy, našel před lety azyl a v tamní hale pořádá turnaje, jejíž výtěžek míří vždy za někým potřebným. Vloni například byla podpořena životní cesta zdravotně hendikepované pětileté holčičky, která trpí vážnými svalovými problémy.

Florbal přijedou hrát mnozí hokejisté, které Pavel Petr oslovil. David Výborný, Tomáš Hyka, Radan Lenc, reprezentant Radim Šimek, motocyklový závodník Karel Hanika, herci Jiří Mádl, Jakub Štáfek ze seriálu Ulice i Jarmil Škvrna ze seriálu Okresní přebor a mnozí další. Turnaj je sice dvoudenní, ale každý den budou hrát jiná mužstva.

Knížky Pavla Petra

Pavel Petr je ale také spisovatel. Už vloni před Vánocemi spatřilo světlo světa kniha Pohádky z nádraží, kde byla polovina z ceny knížky věnována právě zmíněné holčičce. U příležitosti letošního turnaje bude pokřtěna další Petrova knížka - Nejtěžší zápas Dominika Skořepy.

„Dominikova touha po tom, aby se opětovně zapojil do běžného života, je obdivuhodná. Hasiči a zdravotníci po hrůzostrašné nehodě, kdy auto 23. června loňského roku mezi Mladou Boleslaví a Nymburkem zavalil náklaďák, nedávali Dominikovi mnoho šancí. Ten ale zatnul zuby a nyní dokáže už chodit o berlích. Má zatím dva postupné sny - odhodit berle a příští rok se vydat do Barcelony na fotbal. Určitě se mu to podaří," řekl Pavel Petr.

Knihu byl během turnaje pokřtít herec Ota Jirák. Její cena je 200 korun a polovina, tedy stokoruna, opět zamíří do kasičky, která bude předána jeho rodičům k podpoře Dominikovy léčby.

Dražba sportovních věcí

Sportovní věci určené do dražby v rámci charitativního florbalového turnaje v Benátkách nad Jizerou.Zároveň dojde k dražbě sportovních věcí. „Mám už kolem čtyřicítky věcí, většinou dresů, například dres Petra Čecha z Arsenalu s podpisem, Tomáše Vaclíka z Basileje, Milana Baroše, v současné době hráče Mladé Boleslavi, velký obraz slávistického hokejisty Robinsona, který přidal i brusle, plavky i s čepičkou plavecké reprezentantkyně Simony Baumrtové. Poslední úlovek je parádní. Fotografii Usaine Bolta mi darovala fotografka deníku Sport Bára Reichová a mně se podařilo ulovit Usainův podpis," podotkl Pavel Petr.

Dražba dresů už je na programu turnaje potřetí. Za tu dobu prošly pod rukama Pavla Petra doslovné skvosty, které následně našly svého nového majitele.

„Kdybych byl na straně kupujících, tak bych asi jako sportovní fanoušek a redaktor prahnul nejvíce po dresech hokejistů Radima Vrbaty, Tomáše Plekance a legendárního útočníka Milana Nového. I když on každý dres, každá dražená věc je parádní," zmínil Pavel Petr.

„Kromě toho, že někoho potěší, i hloubkou celé myšlenky, že dárce předal dres k využití pro dobrou věc, pro toho, kdo tu pomoc potřebuje. Proto všem, kteří darovali dres a další věci, ale i těm, kteří budou dražit, koupí knížku a na turnaji vhodí do kasičky nějakou tu korunu, chci moc poděkovat. Nejen za sebe, ale především za Dominika," dodal.

Charitativní florbalový turnajMísto konání: sportovní hala v Benátkách nad Jizerou.

Datum konání: pátek 10. června od 17 do 21 hodin a v sobotu 11. června od 14 hodin.