V roce 2014 vyhráli v Ústí nad Labem proti Otrokovicím svou první velkou klubovou trofej. O rok později se v Opavě radovali po nájezdech v zápase s Brnem radovali z její obhajoby. Před rokem padli v Plzni s Vítkovicemi.

Dnes zabojují florbalisté Mladé Boleslavi o čtvrtou finálovou účast v českém poháru v řadě. V cestě jim stojí brněnští Buldoci, tedy tým, který před dvěma lety zdolali v závěrečné loterii opavského finále. A právě zápas ve Slezsku nakonec určil trošku nešťastně pořadatele dnešního zápasu.

Dle stanoveného pavouku Poháru České pojišťovny měla Mladá Boleslav odehrát semifinálový zápas doma, což již dříve zveřejnila a pořadatelsky se na utkání chystala. Semifinále však budou hostit Bulldogs Brno, což vysvětluje ředitel ligových soutěží České florbalové unie Zdeněk Mlčoušek: „Od letošního ročníku je nově v pohárové soutěži nastaveno, že pořadatelství utkání dvou stejných soupeřů se má střídat. V předpisu Poháru České pojišťovny je tak stanoveno, že pořadatelem bude tým, který se posledního vzájemného střetnutí účastnil jako hostující. Tudíž pořadatelství nemohlo být přiděleno Mladé Boleslavi, jelikož při jediném dosavadním vzájemném utkání s Brnem ve finále soutěže v lednu 2015 byla formálně vedena jako domácí, přestože se utkání hrálo v Opavě a pořádala ho Česká florbalová unie. Předpis poháru bude pro následující sezonu upraven, aby k této situaci nemohlo znovu dojít a do určení pořadatelství bylo počítáno i s utkáními na neutrální půdě."

I tak jdou hosté dnes do zápasu v roli favorita. „Netajíme se ambicí postoupit do pohárového finále," potvrzuje boleslavský trenér Jan Pazdera. „Semifinále se řadí mezi zápasy, které nás posouvají – tím spíš s ohledem na to, že se oproti původnímu rozpisu změnilo dějiště zápasu a musíme hrát venku. Věřím, že jsme dobře připraveni. Chceme dokázat, že nás vánoční přestávka nezastavila a chceme navázat na předchozí výkony," dodává.