Hned první sada byla v moci domácích Kocourů, kteří ji celkem v klidu vyhráli rozdílem osmi bodů. S chutí pokračovali i po první výměně, když se dostali do vedení 8:3. Pak ale přišel na servis bývalý Příbramák Anděl. A vydržel na něm až do stavu 8:6. Tím zahájil procitnutí Benátek, které později dokonce získaly náskok. Ale v koncovce na domácí volejbalisty nevyzráli. Ti dvěma bloky za sebou sadu ukončili.

Ve třetím setu byly znovu k vidění dlouhé výměny. Příbramští si udržovali náskok a potřetí za sebou uzavřeli zápas v nejkratším možném čase, tedy po třech setech. „Vítězství za tři body si samozřejmě ceníme. Ale náš výkon ještě nebyl bez chyb. Benátky občas vsadily na riziko servisu a měli jsme problémy s první ztrátou,“ hodnotil zápas domácí trenér Petr Brom.

Hostující trenér Smolka litoval nevyužité šance ve druhém setu: „Měli jsme velkou šanci vyhrát druhou sadu, bylo by to asi jiné. Ale ten rozdíl byl dneska v přihrávce a na útoku. A toho Příbram využila a dostala se před nás. My jsme pořád stagnovali.“

Příbram – Benátky 3:0 (17, 25, 21)

Čas: 80 minut. Rozhodčí: Labašta, Hudík. Diváci: 470. Příbram: Pekárek, Leikep, Zach, Havrlík, Böhm, Kriško, libero Málek. Stř.: Prajzler. Benátky: Jambor, Nesvačil, Starý, Dlouhý, Anděl, Dittrich, libero Minařík. Stř.: Suchánek, Kohlmann, Sobek.