Je konec prázdnin a většina mladé generace se psychicky připravuje na návrat do školních lavic.

Boleslavský kulturistka Kateřina Kyptová se také připravuje. Spíše však fyzicky a ne na návrat do školy. Už druhy měsíc trápí své tělo pod tunami železa a tvrdou dietou.

To vše pro jediný cíl – vrcholem její přípravy totiž bude soutěž, která se koná za sedm týdnů ve španělském Madridu. Arnold Classic Europe, kterou zaštiťuje sám Arnold Schwarzeneger. Jejím cílem je zlatá medaile, která jí na této největší kulturistické akci v Evropě loni utekla jenom o kousek.

Samotnou Katku Kyptovou již netřeba dlouze představovat. Několik let reprezentuje nejen Mladou Boleslav, ale také celou českou kulturistiku na světových soutěžích.

Za několik málo let se stala inspirací pro spoustu lidí po celém světě a to svým přístupem a zarputilostí. „Obdivuji především její cílevědomost, pevnou vůli a disciplínu, která je pro tento sport typická. Přes všechny běžné  problémy denně trénuje podle tvrdého tréninkového plánu a přesně si počítá množství jídla na celý den," řekl na Kateřininu adresu její manažer Ondřej Čečetka. Pro srovnání: pro obyčejného smrtelníka je Kyptové celodenní příjem běžným obědem a to nemusí absolvovat tréninky na hranici absolutního vyčerpání.

Někdo by si mohl myslet, že věnovat se vrcholovému sportu na sto procent, automaticky znamená nudný a jednotvárný život. Opak je pravdou. „Díky kulturistice jsem měla možnost poznat spoustu lidí po celém světě a podívat se na místa, o kterých většina z nás jenom sní," doplňuje Kateřina Kyptová.

Zdroj: Youtube