Z Mladé Boleslavi nastoupil na start do posledního kola Českého poháru David Verner. Počasí bylo plavcům nakloněno – tak nebyla nouze o slunce a voda o teplotě 21 stupňů byla pro dálkoplavce velikým bonusem.

Závod na pět km by odstartován v několika vlnách, protože počet závodníků byl opravdu veliký. V tomto závodě se plave, tak zvaná sprintérská prémie na 1 km. David Verner proplaval velmi pěkným časem na druhém místě. Davida mrzelo, že nemohl porovnat síly s Vojkem Štěrbou z kategorie dospělých (ten startoval o asi tři minuty dříve), který stejně jako David s výrazným náskokem proplaval prvním kilometrem jako první. Vernerovi chybělo 38 sekund na první místo. "Byl to pěkný závod a moc jsem si ho užil," hlásil boleslavský plave. Tomu se podařilo prolomit čas na pětikilometrové trati pod jednu hodinu.

Z fotbalového utkání krajského přeboru Poříčany - Horky
Video: Blažkův premiérový zápis Horkám nestačil, Hradiště těsně padlo u obhájce

Celkově Český pohár v dálkovém plavání byl pro Davida velmi vydařený. Z celkově jedenácti závodů, kterých se v tomto roce účastnil obsadil, desetkrát první místo a jednou byl druhý, což mu vyneslo celkové zlato v Českém poháru dálkového plavání v kategorii kadetů pro rok 2022. Musíme dodat, že pro Davida to byla sedmá dálko-plavecká sezóna. V příštím roce se již David posouvá o kategorii výše mezi muže.