Finálový závod seriálu Kola pro život tradičně hostí moravské město Odry. Závod v krásném prostředí a hlavně s úžasnou kulisou, kde ve stoupání na Mlýnici stojí špalír diváků vybavených řehtačkami, bubny a trubkami ženoucí bikery do prudkého kopce stejně hlasitě jako na velkých světových závodech. Oderská mlýnice byl zároveň závod, ve kterém se mělo rozhodnout o celkovém vítězi nejen v individuální, ale i týmové soutěži.

Areál Spálovského Mlýna byl místem celého zázemí a zároveň i startu, odkud se bikeři vydali na členitou 56 kilometrů dlouhou trať. První kilometry rovinatého charakteru byla spíše zahřívací, kde se startovní pole pouze natáhlo a dělení do skupin se konalo až v následném prudkém stoupání po louce, kde si čelo dokázalo vybudovat mírný náskok na zbytek startovního pole. Po rovinatější části následoval technicky náročnější sjezd, kde potkal defekt Pavla Boudného (Česká Spořitelna – Specialized MTB Team), díky čemuž se Boudný hodně propadl a po výměně kola musel zahájit stíhací jízdu, která mu nakonec v cílovém finiši vynesla celkové čtvrté místo.

Po tomto sjezdu se bikeři dostali zpět do areálu a čekal je výjezd na Mlýnici lemovaný již zmíněnou úžasnou diváckou kulisou. V tomto stoupání se vedení ujal Boudného týmový kolega Matouš Ulman těsně následován našimi borci Václavem Ježkem a Janem Strožem a také Janem Fojtíkem (Symbio + Giant Racing Team). Tato čtveřice se nahoře na Mlýnici opět sjela a vydržela spolu až do posledního táhlého stoupání asi 10 kilometrů před koncem, kde za to vzal Matouš Ulman, který svým nepříjemným tempem postupně setřásl všechny konkurenty o celkové vítězství a do cíle dorazil první s mírným náskokem před skvěle bojujícími Ježkem a Strožem.

Výborné výsledky boleslavského CS Ivar Author Teamu podpořili i Dan Valášek (Muži 17 – 22 let) a Tomáš Jiránek (Muži 40 – 49 let), kteří vyhráli své kategorie a výborně se umístili i v celkovém pořadí. Tomáše doprovodil na stupně vítězů ještě druhý Ivo Netík.

V tuto chvíli probíhá sčítání všech bodů jednotlivých soutěží v rámci KPŽ, ze kterých je už celkem jasné, že vynikající třetí místo obsadí Václav Ježek za dvojicí České spořitelny Boudný – Ulman. V týmové soutěži je ale situace díky skvělému finiši boleslavských bikerů hodně zamotaná, protože rozdíl mezi IVAR CS – AUTHOR TEAMem a Českou Spořitelnou bude opravdu minimální.

Boleslavští junioři dorazili do dalekých Oder sice pouze ve tříčlenné sestavě, ale zato se všichni tři dokázali probojovat na stupně vítězů. V nejstarší dětské kategorii 12 – 13 let mezi dívkami dorazila do cíle na třetím místě Karolína Marsková a v chlapecké části této kategorie ve strhujícím finiši druhé a třetí místo obsadili Josef Hladík a Tomáš Ježek.