O víkendu se zúčastnili závodníci biatlonového oddílu z Horních Stakor prvního kola Českého poháru v Letohradu. „Všichni závodníci zaslouží velikou poklonu za výkony, které podali v obou závodech. Závodilo se totiž za úmorného vedra přes třicet stupňů ve stínu se střelbou na slunci při teplotě 38 stupňů," pochválil své svěřence předseda klubu Michael Fiedler.

Závodů se účastnilo 387 dětí z celé České republiky. „Bohužel se nám nedařila střelba a i přes výborný běh našich dětí jsme obsadili místa těsně za stupni vítězů," dodal Fiedler. Eliška Fiedlerová, Míša Kašparová si ale vyběhli první výkonnostní třídu. Tu si vyběhl i Ladislav Schejbal, který tým reprezentuje jako jediný v kategorii dospělých. V sobotu se běžel závod s hromadným startem a v neděli pak sprint.

Nejlepší výsledky stakorských závodníků:
V žákyních A obsadila v sobotu Eliška Fiedlerová 5. místo se ztrátou 3,6 s na třetí místo, v neděli obsadila 6. místo se ztrátou 6,2 s na třetí místo.
V žákyních B obsadila v sobotu Míša Kašparová 4. místo se ztrátou 9,8 s na třetí místo, v neděli obsadila 5. místo se ztrátou 3,4 s na třetí místo.
V kategorii mužů C obsadil v sobotu Ladislav Schejbal 4. místo se ztrátou 24 s na třetí místo, v neděli obsadil 4. místo se ztrátou 6,9 s na třetího.

Průběžné pořadí Českého poháru v letním stakorských závodníků na těchto příčkách:
Žákyně A: 3. Eliška Fiedlerová, 31. Tereza Schejbalová a 47. Markéta Zbíralová ze 67 závodnic.
Žákyně B: 5. Michaela Kašparová, 8. Anežka Hendrychová ze 71 závodnic.
Žákyně C: 25. Eliška Výtvarová, 37. Tereza Šlamborová z 57. závodnic.
Žáci A: 9. Jakub Kašpar z 61. závodníků.
Žáci C: 19. Marek Grusz z 42. závodníků.
Muži C: 6. Ladislav Schejbal.