DSK Karlín – Slovanka Mladá Boleslav 64:72

Hráčky mladoboleslavské Slovanky sehrály předposlední kolo základní části ŽBL v nedalekém Nymburku. Zde má v letošním roce své domácí hřiště družstvo Karlína. Slovanka, která letošní sezónu absolvuje v jakémsi úsporném režimu rozhodně nejela do Nymburka v roli favorita.

V kádrech obou soupeřů došlo přes vánoční přestávku ke změnám a protože u zámořských hráček je to vždy tak trochu loterie, čekalo se , kdo posílil a kdo oslabil. V tomto případě je bohužel pravdou, že Sara Wattkins, která z osobních důvodů opustila kádr Slovanky se bude těžko nahrazovat.

V úvodu zápasu se jednou otočilo skóre, kdy Slovanka vedla 1:0 a vzápětí Karlín 2:1, a to bylo poslední vedení domácích v zápase. Od té chvíle byl stav utkání jako na houpačkách, chvilku o tři body a chvíli o deset bodů, vždy však ve prospěch Slovanky.

V poločase vedla Slovanka o sedm bodů a domácí rozhodně nic nevzdávali. Ve třetím hracím období hostující hráčky navršily svůj náskok až na dvanáct bodů a na hřiště se dostaly i hráčky z lavičky. V tuto chvíli však domácí kapitánka Veronika Bortelová zavelela k útoku a domácí do konce čtvrtiny stáhli náskok na čtyři body, aby v posledním období vyrovnali na 60:60 a poté 62:62.

Za nerozhodného stavu šly domácí hráčky dvakrát sami na koš, ale neunesly tíhu okamžiku a do vedení se neposunuly. Utkání rozhodla proměněnými šestkami a hlavně svoji trojkou kapitánka Slovanky Míša Uhrová.

Na vítězství mají zásluhu všechny hráčky, ale jen pro úplnost Slovanka nastoupila v základní pětce Uhrová, Minarovičová , Satoranská, Baltic a Kracíková. Všechny odvedly obrovské penzum práce a pokud byly spolu na hřišti, domácí neměly prakticky šanci. Velmi dobře zahrála i Severová, která pomalu začíná naplňovat naděje v ní vkládané.

„Jsme rádi, že jsme tento prestižní zápas zvládli a hráčky splnily téměř vše, co jsme si v přípravě na utkání řekli," hodnotil hostující kouč Jiří Toušek.
Další zápas ŽBL sehraje Slovanka v mladoboleslavské sportovní hale ve středu od 19 hodin proti stále se lepšícím Karlovým Varům.

Slovanka: Uhrová 21, Minarovičová 14, Baltič 13, Satoranská 11, Effangová 4, Severová 4, Dunn Lesha 3, Kracíková 2, Červenková, Mircová, Prachařová.