V Hlinsku se jelo na velice těžké trati, kterou popsal hlavní trenér mládežníků v boleslavském týmu Václav Ježek: „Na začátek sezony to byl nezvykle těžký závod. Celý den pršelo, všude bláto, takže podmínky hodně náročné. Naši to zvládli ale velice slušně,“ chválil trenér.

Kadetka Kateřina Hladíková zopakovala svůj triumf z úvodního pohárového závodu v Mladé Boleslavi. „Kačka dala jasně najevo, že má natrénováno, má formu a ke všemu si věří. To se na jejím výkonu hodně podepsalo a vítězství ji patří právem. Výborně zajela Bára Rajnochová i Aneta Dlouhá, která měl smůlu na startu, ale pak se drala kupředu,“ hodnotil závod kadetek trenér Ježek.

Rajnochová obsadila desátou příčku, Barbora Jeřábková šestnáctou a Dlouhá dojela na 24. místě. Tato závodnice měla hned na startu pád a vyjížděla do ternu jako poslední, jela skvěle, ale výše se už neprodala.

Vítězná Hladíková popsala závod následovně: „Byl to skvělý závod, konečně byly pořádné cyklokrosové podmínky, které mi vyhovují. Pršelo celou noc a trať se hodně rozbahnila. Měla jsem v plánu jako minule jet od začátku úplně naplno a jelikož jsem se cítila dobře už při rozjíždění, tak jsem si věřila, že to znovu vyjde. Rozhodující náskok jsem si udělala v prvním kole při výběhu, kde jsem holkám odběhla. Pak jsem si náskok držela a užívala si závod,“ popsala své povity vítězná boleslavská kadetka.

Junior David Šulc jezdil většinu závodu na prvním či druhém místě. V závěru mu trochu došly síly, ale třetí místo s přehledem udržel. Matěj Stránský se probojoval do první desítky, skončil osmý. Tomáš Doležal doplnil své kolegy parádním dvanáctým „flekem“.

Filip Salač v Thajsku
Salačova thajská premiéra na bodech

Terezu Vaníčkovou dělilo ve společné kategorii žen a juniorek od třetího místa pouhých 16 vteřin. Velkou radost měl trenér z výkonu věkem ještě juniorky Kristýny Zemanová, která obsadila v „ženské“ kategorii konečné osmé místo. Klára Vernerová dojela sedmnáctá.

„Bramborovou“ medaili, tedy čtvrté místo, vybojoval i kadet Filip Samec. „Od třetího místa dělilo Filipa dlouhých 40 vteřin, ale boj o čtvrté místo s přehledem ustál a připsal si další úspěch,“ popsal manažer týmu Josef Hladík. Václav Ježek mladší dojel devátý, když ho od první pětky dělilo pouhých dvacet vteřin. Trochu za očekáváním dojel na 17. místě Jakub Elbadri.

V žákovské kategorii dojel Tomáš Hájek jedenáctý a oproti závodu v Mladé Boleslavi zaznamenal mírné zlepšení. Zdeněk Hradiský skončil na 25. a Tomáš Mayer na 35. místě

Mezi muži dojel Tomáš Ježek na dvacátém místě a okusil poprvé pocit, kdy nebyl v této kategorii dojet o jeden okruh, který pro jezdce, jenž je dojet, znamená konec závodu. Josef Hladík přetrhl v závodě řetěz, čelo ho dojelo o jeden okruhu, proto musel skončit, obsadil však celkové 26. místo.

V neděli pak zajížděla část týmu do Rakové na Slovensku k dalšímu závodu evropského poháru UCI. Kadetka Barbora Jeřábková skončila čtvrtá, mezi juniory dojel David Šulc pátý, Matěj Stránský sedmý a Tomáš Doležal devátý.

Tereza Vaníčková obsadila v kategorii žen šesté místo, Kristýna Zemanová dojela jedenáctá.