Bulldogs Brno – Technology Mladá Boleslav 3:6

Mladá Boleslav se skvěle naladila na úterní finále Poháru České pojišťovny. V 18. kole Tipsport Superligy vyhrála na hřišti nebezpečných itelligence Bulldogs Brno 6:3 a zůstává v čele soutěže o bod před Chodovem. Tým Technology rozhodl v Brně ve třetí třetině, kterou vyhrál 4:1.

Skóre se poprvé měnilo v čase 14:53 – domácí si rychle předali míček, a Mendrek přízemní střelou překonal Rytycha, který byl v tu chvíli v pohybu. Boleslavi navíc nevyšel vstup do druhé třetiny a hned po 22 vteřinách hry Bauer pálil zprava přesně do růžku. Hosté postupně stupňovali aktivitu, Jiří Bouška ze středu po přihrávce Natova ještě pálil do Kejíka, ale krátce po polovině zápasu Jelínek z pravé strany snížil pohotově po nahrávce Curneyho.
Obraz hry se dál překlápěl a ve 34. minutě Boleslav srovnala na 2:2 zásluhou Tomáše Chrousta a jeho zásahu zblízka. Hned vzápětí byla dost nebezpečná Křenkova střela z poloviny hřiště, která nakonec proletěla jen do zadního mantinelu.

Na přelomu druhé a třetí třetiny Boleslav zvládla oslabení při trestu Natova za bránění ve hře a brzy poté dokonala obrat. Salát rozběhl akci středem a po jeho ráně před malým brankovištěm úspěšně dorážel Pluhař. Rozhodující rány zasadili hosté v polovině třetí třetiny v rozmezí 45 vteřin. Nejdřív parádně skóroval Natov (2:4) a po něm se prosadil v brejku v přečíslení i Salát (2:5). Boleslav si ještě drobně zkomplikovala situaci pět minut před koncem základní hrací doby inkasovaným gólem ve vlastní přesilovce, když na 3:5 snížil nejlepší superligový střelec Krajcigr. Jenže brzy po vypršení početní výhody vrátil hostům třígólový náskok Kadlec, jehož trefě předcházelo Pluhařova horní tyč.

Branky a nahrávky: 15. Mendrek (Coufal), 21. Bauer (Krajcigr), 55. Krajcigr (Bauer) – 31. Jelínek (Curney), 34. Tom. Chroust (Krzyžanek), 43. Pluhař, 50. Natov (Curney), 51. Salát (P. Bouška), 57. Kadlec (Pluhař).