Poslední kolo základní části I. hokejbalové ligy slibovalo velké drama, jelikož hned čtveřice týmů mohla pomýšlet na vavřín za vítěze základní části a dva z nich se utkaly v Berouně, kde zkřížily hokejky místní Kelti a Mladá Boleslav. Ta by se v případě vítězství za tři body nemusela ohlížet na soupeře a slavit prvenství v základní části, to se ale bohužel Tygrům nepodařilo.

„Do zápasu jsme chtěli vstoupit ze zabezpečené obrany, jelikož jsme byli stále poznamenání divokou poslední třetinou s Hostivaří. To se nám v prvním dějství dařilo, naopak jsme byli i nebezpeční směrem dopředu. Vytěžily jsme z toho velmi málo, soupeři jsme měli odskočit na více než jednu branku a věřím, že bychom utkání dotáhli do vítězného konce. To se však nestalo a opět jsme třikrát neuhlídali soupeřovu dorážku. Na to se musíme zaměřit pořádně potrénovat, za týden to chceme Keltům vrátit. Doufám, že již v plné sestavě – vyrazit na rozhodující zápas o první místo v deseti lidech do pole je také k zamyšlení," zlobil se trenér Lukáš Nevosad.

„Ač jsme již měli jisté místo v první šestce a tedy i v play-off, chtěli jsme i v tomto zápase vyhrát a vrátit tak Boleslavi porážku 7:1 z prvního vzájemného měření sil. To se nám nakonec podařilo, i když v závěru jsme měli několikrát velké štěstí. Na to, že už téměř o nic nešlo, bylo utkání dost vyhrocené. Ze začátku jsme si zvykali na tvrdší hru soupeře, zejména na permanentní masáž celého těla hokejkou. O přestávce jsme si řekli, že rovněž zvýšíme agresivitu a důraz v osobních soubojích, což nám pomohlo utkání zvrátit zápas v náš prospěch," zhodnotil domácí kouč Beneš.

Kelti Nižbor – Tygři Mladá Boleslav 4:3

Branky: 20. Gotthard (Dvořák, Sirůček), 24. Dvořák (Beneš, Sirůček), 31. Beneš (Sirůček, Gotthard), 42. Dvořák (Gotthard, Sirůček) – 9. Krejčí (Sýkora, Cihlář), 22. Bezděk (Poláček, Bernard), 40. Bernard (Kosina). Vyloučení: 3:4. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Střely: 26:41.
Tygři: Turczyn – Bydžovský, Cihlář, Izaj, Kosina – Bernard, Bezděk, Krejčí, Marušinec, Mrhálek, Poláček, Sýkora.