Pořadatelé tímto krokem reagovali na nejistý vývoj opatření proti koronaviru, když v zimě šlo situaci, jaká bude panovat za půl roku, předvídat snad jen věštěním z křišťálové koule. A sezona automobilových soutěží také skutečně odstartovala bez diváků. I když nyní počínání soutěžních jezdců zájemci sledovat mohou – a organizátoři pro ně dokonce chystají takzvané Racing arény u atraktivních pasáží rychlostních zkoušek se zajištěním komentáře, občerstvení i toalet – pokračovaly i přípravy na detailní přiblížení závodu v on-line prostředí. Výsledkem je webová stránka Rally Bohemia Live, která zážitky ze závodu nabídne i zájemcům, kteří se nedostanou přímo k trati. Adresa live.rallybohemia.cz navíc zprostředkuje nebývale detailní přehled o aktuálním dění. První videa tam organizátoři začali vkládat ve středu dopoledne.

Kompletní přehled na jednom místě

„Přestože už mohou fanoušci na Bohemku přijet osobně, rozhodli jsme se tuto webovou stránku spustit, protože i diváci na rychlostních zkouškách můžou sledovat veškeré informace přímo u trati,“ konstatoval ředitel závodu Petr Pavlát. Fanoušci tak budou mít k dispozici například informace o jednotlivých rychlostních zkouškách včetně přehledu výsledků i mezičasů. A Pavlát upozorňuje i na vlastní rozhlasové a televizní vysílání Rally Bohemia.

Jízdné. Ilustrační foto.
Kampaň má cestující přesvědčovat, jak na zdražení jízdného vydělají

Velké testování pro příští ročníky

„Všechny informace budou zveřejněny na jedné obrazovce, takže bez zdlouhavého proklikávání můžete sledovat jednu konkrétní erzetu s živými mezičasy a výsledky, live rozhovor ze stopky a krátké zprávy z průběhu této rychlostní zkoušky,“ upřesnil ředitel, jenž současně připomněl, že každý zájemce si může vybrat, co přesně bude chtít sledovat v hlavním okně. Upozorňuje také na živé přenosy z Fabie R5 Filipa Mareše a z kamery u vjezdu do servisní zóny. Stejně jako na takové informace jako jsou startovní listina, harmonogram hlavního závodu i údaje o doprovodných soutěžích či mapa s místy měření mezičasů. „A své dojmy a postřehy můžete sdílet s ostatními prostřednictvím chatu,“ doporučuje Pavlát. Pro letošní ročník budou mít tohle všechno příznivci motoristického sportu zdarma – už proto, že i když organizátoři jednotlivé technologie i zátěž systému vyzkoušeli, teprve závod přinese skutečný křest ohněm, kdy se ukáže, jak vše funguje dohromady. S rozvíjením se počítá i v příštích letech.

Pro fanoušky, kteří se rozhodnou pro bezprostřední dojmy spojené s osobní přítomností, jsou vedle Racing arén s výhledem na obzvlášť atraktivní místa erzet připravena lákadla například v podobě páteční show ve Škoda Rally Aréně v Sosnové či možnost návštěvy Škoda Parku u mladoboleslavského magistrátu. Půjde současně o součást oslavy 120 let působení továrního týmu z Mladé Boleslavi v oblasti motorsportu.

PŘIPOMEŇTE SI S NÁMI: 

Rallye Bohemia 2020:

Rallye Bohemia 2019: 

Rallye Bohemia 2017: 

Rallye Bohemia 2016: 

Rallye Bohemia 2015: