Boj o postup do první ligy v tenisu vrcholí, po minulém víkendu zůstávají ve hře už pouze dva týmy a to Mladá Boleslav a Liberec. Třetího adepta na postup, družstvo Nymburka, hostila v posledním utkání právě Boleslav a kdo byl na dvorcích ve Štěpánce, určitě nelitoval. Nymburští nic neponechali náhodě a přijeli v sestavě plné tenisových hvězd nedaleké minulosti. Jména Radka Pelikánová, Petr Vojtíšek, Eva Kovačková, Petr Kovačka mají zvuk i na mezinárodní scéně. Po vyrovnaných dvouhrách, kdy překvapivě boleslavská Eva Válková porazila vítězku jednoho z největších tuzemských turnajů Optim tour Evu Kovačkovcou 6:3, 4:6, 6:4 se skóre zastavilo na remíze 3:3.

Po smírném průběhu čtyřher mužů svítila na ukazateli opět remíza a sice 4:4 a o vítězi rozhodovala čtyřhra žen. Boleslavské hráčky Válková s Brůchovou ale neponechali nic náhodě, zcela jasně předčily dvojici hostí Pelikánovou s Přibylovou a výsledek 6:1, 6:3 znamenal vítězství v celém utkání a cenný skalp dalšího aspiranta na postup.

O konečném vítězi a postupujícím se tedy rozhodne v posledním utkání, kdy boleslavští zajíždí na dvorce TC Pardubice. Sestava Mladé Boleslavi Tomáš Kalužík, Michal Raab, Martin Šverma, Jan Herda, Eva Válková a Lenka Brůchová zaslouží za předvedený výkon absolutorium!