JAROSLAV BÍLEK

Vítězné tažení florbalisté Billy Boy českou extraligou pokračuje. Na jejich hokejkách ztroskotal také čtvrtý soupeř. Chodov podlehl Gumičkám v televizním utkání po divoké přestřelce 9:6. Za Boleslav se blýskl hattrickem Jiří Curney, na druhé straně zářil Tom Ondrušek, který byl u všech šesti branek Pražanů. Boleslav však v zápase přišla o reprezentanta Tadeáše Chrousta, jenž musel předčasně odstoupit už po minutě hry se zlomenou zánártní kůstkou.

„To, čeho jsem se nejvíc obával, nás potkalo hned v prvním zápase náročného období. Jsem z toho vyloženě nešťastný. Doufám, že zranění kluci budou co nejdřív v pořádku, i když už teď vím, že Tendy Chroust to má minimálně na dva měsíce. Jeho mi je líto nejvíc, protože přijde o mistrovství světa," řekl zklamaný trenér Jan Zahalka.

Boleslav si sice v úvodní desetiminutovce vypracovala dvoubrankové vedení, ale do přestávky o něj nejenže přišla, ale dokonce po první dvacetiminutovce prohrávala 2:3. „Absence Tadeáše narušila hegemonii naší první lajny. Na hráčích bylo vidět, že nejsou tolik koncentrovaní na utkání," řekl Jan Zahalka. Dodejme, že v první lajně hraje i Tadeášův bratr Tomáš, jehož musel bratrův odjezd do nemocnice ve výkonu ovlivnit.
Od první přestávky už ale byli domácí lepším týmem. Další gól sice dal Chodov a odskočil na rozdíl dvou branek, ale pak začal domácí obrat. Do kabin se už šlo za stavu 5:4 pro Boleslav.

Ve třetí třetině sice na šestý gól Curneyho odpověděla nezastavitelná chodovská formace Ondruška, ale jinak měli domácí vývoj pod kontrolou. Na 7:5 zvýšil Tomáš Chroust a hned o deset vteřin později Fojta využil spousty volného prostoru před Barákem. Chodov po Ondruškově gólu na 6:8 ještě cítil šanci a zkusil hru bez brankáře, ale Curney v čase 57:37 trefou do prázdné brány završil hattrick a skóre na 9:6.

Chodov v Mladé Boleslavi odehrál třetí extraligové utkání během čtyř dnů – o víkendu absolvoval zápasy proti Otrokovicím a Vítkovicím. „Chtěl bych poděkovat klukům, že zvládli tak náročný program. Myslím, že to bylo od nich na vysoké úrovni. Bohužel, ve chvílích, kdy jsme měli výpadky, Boleslav je nemilosrdně potrestala. To nás stálo body," hodnotil trenér pražského klubu David Podhráský.

„Dali jsme devět gólů brankáři Barákovi, čehož si musíme cenit. Předvedli jsme i pár secvičených věcí, se hrou dopředu jsem spokojený. Mrzí mě však šest obdržených branek," přiznal pro změnu domácí kouč.

Billy Boy – Chodov 9:6

Branky a nahrávky: 5. Kadlec (J. Bouška), 8. Salát (Pluhař), 32. Curney (Křenek), 32. J. Bouška (Kološ), 33. Tom. Chroust (Jelínek), 43. Curney (Jelínek), 52. P. Bouška (Tom. Chroust), 52. Fojta (Salát), 58. Curney (P. Bouška) – 6. Mikeš (Ondrušek), 9. Fiala (Ondrušek), 17. Ondrušek (Pražan), 25. Mikeš (Ondrušek), 49. Sýkora (Ondrušek), 55. Ondrušek (Sýkora). Rozhodčí: Nábělek, Štengl. Vyloučení: 1:0. Využití: 0:0. Diváci: 617.
Billy Boy: Rytych – Jelínek, Křenek, Gwuźdź, Kadlec, Pluhař, Novák – Tom. Chroust, Curney, Tad. Chroust (3. Ekl) – J. Bouška, Kološ, P. Bouška – Fojta, Salát, Rožnovják – Kroupa, Ludvík.

Zdroj: Youtube