Ondřej Havlíček se ve své kategorii Master 1 probojoval ze třetího místa až do finále. Ve finálovém kole, kam postoupilo osm nejlepších a kde porazil i medailistu z letošního mistrovství Evropy, se mu pak podařilo obsadit první místo. Ondřej tak domů přivezl historicky první zlatou medaili z G-1 turnaje, který se započítává do světového žebříčku.

O druhý velký úspěch se zasloužili Petra Novotná a Ondřej Havlíček, kteří nastoupili v kategorii páry nad 31 let. Ve velké konkurenci dokázali postoupit do finále, kde vybojovali krásnou stříbrnou medaili. Na prvním místě se umístil zkušenější pár z Číny, který se našim reprezentantům porazit nepovedlo.

Martin Havlát v dresu St. Louis.
Havlát. Neskutečný bruslař, co odešel bez fanfár

V sobotu nastoupili ještě další naši závodníci, kde nejblíže k finálovému postupu měl Vu Viet Anh. Ten v jedné z nejvíce obsazené kategorii (senior 1) prošel první dvě kola, a to konkrétně přes soupeře z Chorvatska a Německa. Ve třetím kole ale nastoupil proti trojnásobnému mistru Evropy z Holandska, přes kterého se Anhovi bohužel nepodařilo postoupit dále.

České juniorky Simona Kálalová a Nicola Zimová se sice probojovaly prvním kolem do semifinále, ale přes silnou konkurenci se jim do finálového kola postoupit nepodařilo.

Do nedělních bojů pak nastoupili naši kadeti. Týmu ve složení Kateřina Svítilová, Ludmila Rosenbaumová a Judita Hájková se podařilo vybojovat další stříbrnou medaili a navázat tak na medailový úspěch z předešlého dne.

Ilustrační foto
Z Mělníka pojedou vlaky do Prahy i po půlnoci

V neděli se konaly také závody v kategorii para. Ve sloučené kategorii nastoupila Lenka Šimečková, které se již minulý rok podařilo vybojovat první místo. Zlatou medaili letos v této důležité kategorii obhájila.

Na turnaj byli pozváni i naši mezinárodní rozhodčí Petr Limprecht a Michal Moca, kteří byli spolu s reprezentačním trenérem Lee Youn-jae všem našim reprezentantů velkou oporou.

Popis: Vedení tábora v srpnu 1968. Zleva nahoře: Jan Isop, řidič pan Kos, kuchařky Vlčková, Šindlerová, Procházková a Dvořáková (nejsou v pořadí), pan Brožovský.  Dole zleva: paní Brožovská a pes Egon, Stanislav Švarc, Marcela Vacková, Zdena Špetová, Stáň
Příjezd ruských tanků znamenal konec letního tábora i slibné kariéry