Technology Mladá Boleslav - Vítkovice 4:5

Florbalisté Vítkovic zvítězili v rozhodujícím sedmém utkání semifinále play off superligy na hřišti úřadujícího vicemistra Mladé Boleslavi 5:4, vyhráli sérii 4:3 na zápasy a postoupili do superfinále. O titul budou Ostravané bojovat v neděli 17. dubna od 16:00 v pražské O2 areně proti Chodovu. Mladá Boleslav získala bronz.

Vítkovice v posledním duelu vedly už 4:0 a pak 5:2, ale soupeř se nevzdal a v poslední minutě během čtyř sekund snížil na rozdíl jednoho gólu. Vyřazení už ale neodvrátil a loňskou účast v superfinále nezopakuje.

Vítkovice budou útočit ve 23. ročníku nejvyšší soutěže na sedmý titul po letech 1996, 1997, 2000, 2009, 2012 a 2013. Jsou vedle šestnáctinásobného šampiona Tatranu Střešovice jediným klubem, který na zlato dosáhl. V pátém ročníku superfinále se představí už počtvrté, v O2 areně chyběly jen loni.

„Chtěl bych poděkovat všem hráčům za neuvěřitelné nasazení, obětavost a morál. Náš mladý tým žije své Nagano a na cestě do superfinále vyřadil dva vynikající týmy. Náš příběh nekončí. Chceme si dojít na nejvyšší metu a uděláme vše, co bude v našich silách," řekl trenér Vítkovic Jan Vavrečka oficiálním stránkám Českého florbalu. Jeho tým, který v základní části obsadil páté místo, vyřadil ve čtvrtfinále mistrovské Střešovice rovněž 4:3 na zápasy.

Pro ambiciózní Mladou Boleslav je vyřazení v semifinále zklamáním. „V dnešním utkání rozhodl výkon (vítkovického brankáře) Lukáše Součka společně s naším špatným zakončením. Ať už v první třetině, v přesilovkách či v závěrečném tlaku jsme si dokázali vypracovat šance na pět zápasů," uvedl kouč Jan Pazdera.

Jeho tým vedl v sérii 2:0 na zápasy a po obratu Vítkovic si v pátek v Ostravě po výhře 4:3 vynutil rozhodující zápas. „Celá série se ale rozhodla v Ostravě. Především ve třetím utkání a následně i v tom čtvrtém jsme nebyli schopni podat ani náš průměrný výkon. Děkuji klukům za poslední dva zápasy, kdy jsme se dokázali semknout a soupeře v obou utkáních přehrávat. Bohužel to nestačilo," dodal Pazdera.