Přitom Ježek ještě v posledním kole Mistrovství Evropy v cyklokrosu atakoval umístění v první desítce. Pak mu ale před cílem spadl řetěz. Český reprezentant projel cílem závodu šestnáctý a z jeho reakcí bylo cítit zklamání. „I když jsme věřili v lepší umístění, musím před klukama smeknout a pochválit je. Závod to byl velice rychlý a vše bylo těsné,“ hodnotil závody hlavní trenér boleslavského týmu a také Ježkův otec Václav.
Vše mohlo být možná o malinko lepší, ale samotný start se boleslavským cyklistům nevydařil. Zaváhali a první skupina, která si to nakonec rozdala o medaile, jim unikla.

FK Mladá Boleslav - FK Dukla Praha 0:0.
Komličenko chyběl. Mladá Boleslav proti poslední Dukle neskórovala

„Evropská špička je vyrovnaná a závod to byl doslova pekelný. S trochou nadsázky říkám, že se jezdec vysmrkal a předjeli ho tři lidé. Pro Davida je to obrovský úspěch, Tomáš dojel trochu za očekáváním a byl zklamaný, toužil se vejít do první desítky. Byl tak trochu nažhavený, protože v prvním závodě světového poháru ve švýcarském Bernu dojel třetí, v týdnu před šampionátem v dalším závodě světového poháru v belgickém Koppenbegu skončil pátý. Určitě teď touží zopakovat do konce sezony ještě jednou umístění na stupních vítězů na některém světovém poháru,“ dodal trenér Ježek.
„Možná jsme čekali více, ale je třeba si uvědomit, že kluci dojeli v absolutní evropské špičce s minimálními rozdíly. Možná chybělo trochu štěstí a bylo by to lepší. Je to ale sport – jednou je člověk nahoře, podruhé dole. Jednou je to euforie, podruhé zklamání. Já ale výsledky z evropského šampionátu za zklamání nepovažuji, vždyť máme v reprezentačním dresu dva jezdce. A to je skvělé,“ dodal manažer boleslavského cyklistického týmu Josef Hladík.

Petr Martinec instruuje své svěřence během víkendového zápasu.
Benátky vedou extraligu! Těžkému losu navzdory