Žádná změna na trůnu boleslavských sportovců nenastala! Podruhé za sebou vyhrál v nejprestižnější kategorii jednotlivců v anketě Sportovec Mladoboleslavska 2015 hokejista BK Mladá Boleslav a odchovanec Bruslařů Radan Lenc. O jedno místo na druhou příčku si polepšil florbalista Jiří Curney a bronzovou medaili si ze včerejšího slavnostního galavečera vyhlášení ankety z mladoboleslavského Domu kultury odnesl benátecký motokrosový reprezentant a úřadující vicemistr Evropy Petr Bartoš.

Čerstvý vítr do ankety přinesla dostihová stáj Blata Český ráj manželů Dufkových. Majitel FK Mladá Boleslav Josef bude asi muset doma nyní poslouchat svojí manželku. Ta jej totiž v přímém souboji porazila, když dostihová stáj skončila v kategorii kolektivů třetí před čtvrtým fotbalovým klubem. Na druhém místě se umístili hokejoví Bruslaři, prvenství získali počtvrté v řadě florbalisté Mladé Boleslavi.

Mezi trenéry došlo na souboj dvou obrovských osobností – kouč hokejistů František Výborný totiž přepustil pozici vítěze Josefu Váňovi – hlavnímu trenérovi koní z blatské stáje. Pozici na prvním místě mezi sportovními talenty obhájil fotbalový brankář Filip Truksa, mistrovská juniorka FK pak vyhrála mezi kolektivy mládeže, před florbalisty a závodníky z Minikárklubu.

Překvapení se událo mezi krajánky – tam se překvapivě dostal na první místo, které měl v minulých ročnících předplacené hokejista Radim Vrbata, fotbalový záložník pražské Sparty Marek Matějovský. Třetí místo bral cyklista Jiří Polnický.

Naopak návrat na trůn slaví po roce mezi hendikepovanými sportovci Vojtěch Koudelka a mezi veterány atlet Jiří Kukla.

Nejlepším adrenalinovým sportovcem čtenáři společně s odborníky zvolili vícemistra Evropy z domácí šampionátu v capoeiře Karla Popoviče, druhý byl motokrosový offroad maratonec Miroslav Košvanec a třetí místo bral karatista Jakub Riedl.

Do síně slávy pak byl uveden jeho oddílový trenér Ladislav Mareš starší. Cena fair-play putovala k žákovskému fotbalistovi Židněvse Romanu Mikšíkovi.
I letos si organizátoři připravili netradiční scénu, a tak se na pódiu Domu kultury odehrávaly periodické prohlídky sportovců u obvodního lékaře. V hlavních rolích sportovního doktora a jeho sestry se představil poprvé sporťák Boleslavského deníku Jarda Bílek, roli a kostým sestry na sebe vzal ostřílený moderátor a šéf středočeských Deníků Jirka Macek. „Snad se vyhlášení a netradiční scéna všem líbilo. Věříme, že ano, protože zatím jsme dostali hodně pozitivních ohlasů. My jsme si to hrozně užili a všem děkujeme za účast," řekl po vyhlášení Jiří Macek.

Co všechno se dělo, kdo neprošel zdravotní prohlídkou a komu lékaři nabízeli zakázaný doping? Sledujte i nadále náš web.