Boleslavská Sokolovna v neděli opět ožije díky Mistrovství ČR v Capoeiře dětí. Příznivci brazilského bojového umění a širší veřejnost tak budou mít možnost shlédnout, stejně jako v loňském roce, závody pořádané pod patronací České Asociace Capoeiry a oddílu Vem Camará Capoeira Mladá Boleslav.

Do Mladé Boleslavi se již dnes sjedou mladí závodníci z různých koutů celé České Republiky, aby pak mohli v den hlavního závodu, který je naplánován na datum 22. dubna, poměřit své síly. Očekávaná účast je kolem 140 dětí, které budou podle věku rozděleni do třech kategorií. „Věřím, že nejen výhoda domácího prostředí přinese zasloužené ovoce. Boleslavští sokolíci na sobě makali celý rok a jejich velké zlepšení nelze přehlédnout. Do výsledků se bez pochyb promítne nejen spousta potu a dřiny, ale i celoroční podpora rodičů, za kterou jim mnohokrát děkuji“, říká spoluorganizátor celé soutěže a trenér místního klubu Karel Popovič.

V loňském roce získala za mladoboleslavský klub stříbrnou medaili Petra Kuncová a i letos mají místní capoeristé reálnou šanci na získání cenného kovu. Pro diváky je kromě obdivuhodných výkonů dětí již tradičně připraveno také několik ukázek z pestré škály dovedností nejlepších českých capoeristů v čele s brazilským učitelem Contra Mestre Pacocou.  Všichni zúčastnění se tak mohou těšit nejen na sportovní, ale například i na hudební či kulturní zážitek.

BARBORA JONÁŠOVÁ