Karbo Benátky – Brno 2:3

Volejbalové utkání mužské extraligy plné nervozity a chyb z obou stran měli možnost vidět diváci v benátecké hale a na ČT sport.

Benátky kapitulovaly až po sporném výroku rozhodčího v tiebreaku. Velmi sporný míč a následná žlutá karta zafikla Benátky, které do té doby měly velmi blízko ke dvěma bodům. Po sporném míči rezignovaly a soupeř získal velmi slušnou šňůru bodů, která jim stačila k těsnému zisku páté sady 13:15 a tím i utkání.

Trenér Benátek Milan Hadrava: „Prohráli jsme si to sami. V druhém setu jsme vedli 20:15 a řekněme to takovým nedůrazným výkonem jsme se pak dostali do nervosního vypjatého zápasu. Škoda, že nám nevyšel i ten pátý set, ale myslím si, že si za to můžeme sami. V dobrých úsecích jsme dostali Brno tam, kam jsme chtěli a nevyužili toho."

Asistent trenéra a prezident VK Karbo Benátky Václav Němeček: „Dnešní zápas nám zkazil rozhodčí, pro další zápasy ho budeme vetovat, protože to nebylo od pana Finka poprvé."

Benátky: nahrávka – Hruška, smeč – Nesvačil (1 bod) a Ticháček (11), blok Dittrich (18) a Starý (14), univerzál – Vencovský (27), libero Minařík, střídali: Průcha, Kohlmann a Němeček (9); připraveni byli Dlouhý a Nesvačil.

Nyní čekají benátecký tým dvě utkání na palubovkách soupeřů. V sobotu hrají ve Starém Městě a 28.1. před kamerami v Ostravě.

ZDENĚK ŠOLC