Valosun Brno – Slovanka Mladá Boleslav 63:67

Před začátkem osmifinálové série ženské basketbalové ligy se Valosun pasoval do role favorita. Na brněnském webu jste se mohli dočíst o výborné formě a touze hráček přes Slovanku postoupit.

Dlužno dodat, že Valosun opravdu nebyl lehkým soupeřem, hráčky Slovanky výborně koučovány trenérem Štěpánkem však byly ještě o třídu lepší. Po dvou vítězstvích doma nechtěly hráčky v Brně nocovat a už vůbec ne pokračovat v sérii čtvrtým nebo pátým zápasem.

Manažer František Chmela hráčkám řekl, že v sobotu je mimo Mladou Boleslav a pátý zápas prostě být nesmí.

„Celý kádr hráček zaslouží uznání a obdiv za nezměrnou bojovnost a vůli v sezóně, která pro nás nebyla jednoduchá. Množství zranění a nespočet virových onemocnění jakoby se domluvily proti našim hráčkám,“ hodnotil Chmela.

To vše je zapomenuto a Slovanka hraje dále. Kromě Slovanky postoupily všichni favorité, a tak se boleslavská děvčata utkají s Trutnovem.

V Trutnově se bude hrát 27. a 28 března. Odvety v mladoboleslavské sportovní hale jsou naplánovány na 31. března na Apríla. Favoritem je Kara Trutnov, ale Slovanka se nedá zadarmo.

Slovanka: Šípová 25, Novotná 14, Nezdařilová 7, Pospíšilová 6, Tesaříková 6, D´Amico 4, Dujsíková 3, Kotlanová 2, Běhalová 0, Opočenská 0, Satoranská 0.