Šlágrem 24. superligového kola byl jednoznačně zápas druhé Boleslavi na hřišti prvního Chodova. A vítězně z něj nakonec po výsledku 5:3 vyšli hostující Technologové. 

„Máme velkou radost. Pro nás to jsou důležité tři body. Bylo to ubojované utkání, obě strany mohly vyhrát a my jsme asi ta šťastnější,“ komentoval výsledek zápasu Petr Krzyžanek, který Technology katapultoval dvě kola před koncem základní části na první místo Superligy.

Zápas se přitom pro hosty nevyvíjel vůbec dobře. Chodov totiž vedl už 3:1. Jenže pak přišel dokonalý obrat. „Samozřejmě to byla velká euforie. Stáhli jsme hru na dvě pětky. Bylo to o dvě branky, ale pořád jsme věřili, že můžeme srovnat nebo otočit,“ hlásil Krzyžanek. A za klíčové označil právě stažení hry na dvě formace: „Trénujeme všichni spolu, máme zažité vazby, takže když se změní sestava, všichni víme, kdo kde má být. V tom není problém.“

Z utkání SKP Kolín - Pampuch Liberec (5:3).
Kolínské zmrtvýchvstání. Poslední si v divizi vyšlápl také na lídra

Právě boleslavský obránce byl u zrodu vítězného gólu na 4:3, kdy křížnou přihrávkou našel Jana Natova, který z jedné prostřelil brankáře Baráka. „Byl tam odražený balonek u mantinelu, já přiběhl, podíval jsem se, jestli je někdo volný křížem. Snažil jsem se pak nahrát, bylo to tak trochu naslepo, ale asi to vypadalo hezky. Ještěže Naty trefil přesně,“ smál se Krzyžanek. Ten okamžitě běžel slavit se svými spoluhráči: „To byl zlomový bod zápasu. Najednou jsme vedli, skákali jsme tam po sobě jak v Naganu.“

I proto, že všichni věděli, o co se hraje. Výhra posouvala Boleslav do čela, v případě porážky by se mohla pakovat až na třetí místo za Vítkovice. „Chtěli jsme vyhrát. Trenér říkal, že když se to nepodaří, nic se neděje, ale samozřejmě chceme skončit první po základní části. Teď se musíme zkoncentrovat na poslední utkání v Brně a doma se Znojmem, abychom naše snažení dotáhli,“ připomíná poslední dva zápasy základní části obránce Petr Krzyžanek.

Chodov – Technology MB 3:5
Branky a nahrávky: 7. Sýkora, 20. Mikeš (Strachota), 32. Mikeš (Sýkora) – 7. Kološ (Krzyžanek), 44. Tom. Chroust (Curney), 56. Curney, 57. Natov (Krzyžanek), 60. Tomašík (Krzyžanek). Rozhodčí: Svrček, Waliczko. Vyloučení: 3:2. Využití: 0:0. V oslabení: 0:0. Diváci: 385.
Chodov: Barák – Pražan, Žák, Mikeš, Kašovský, Fiala, Tyl, M. Vávra, Ondrušek, Sýkora, Koutný, Matejčík, Strachota, Kotlas, Bouša, Plíhal, M. Podhráský, Strnad.
Boleslav: Bauer – Řehoř, Jelínek, Kološ, Krzyžanek, Novák, Zakonov – Krajcigr, Curney, Natov – Tom. Chroust, Tomašík, Tad. Chroust – Bína, Pluhař, Gruber.

Brankář David Tetour to dotáhl až do Dukly Praha, v nejvyšší fotbalové soutěži ale šanci nedostal.
Tetour se vrací do futsalové ligy. Ne však s Kladnem