To bude síla! A A když říkáme síla, myslíme sílu pořádnou.

Česká asociace přetláčení rukou a Armwrestling club Dolní Bousov pořádají dnes Mistrovství České republiky v armsportu, známého také jako páka.

Dějištěm se stane město Dolní Bousov, které je rodištěm a bydlištěm ikony tohoto sportu, Františka Živného. Český šampionát uvidí místní sokolovna.
František Živný, vždy soutěžící v královské kategorii nad 100 kilogramů, byl první Čech, který přivezl před patnácti lety první medaili z mezinárodní soutěže. Vedle svého největšího úspěchu, dvojnásobný mistr světa (na levou i pravou ruku, zatím stále jediný český mistr světa) z roku 2000 v Las Vegas, je také třináctinásobným mistrem a trojnásobným vicemistrem České republiky v šestnáctileté historii konání tohoto mistrovství, čímž se stal legendou.

Je několikanásobným mistrem a vicemistrem několika evropských zemí, vítězem Golemovy ruky a mnoha dalších domácích a mezinárodních turnajů.
František Živný se k páce vrátil i po těžkém úrazu hlavy v roce 2002. A je stále nepřekonatelnou výzvou pro mladší vyzyvatele. Přidá do své sbírky další titul? Přijďte se sami podívat.

Program šampionátu:
8.30 – 11.00 registrace a vážení
12.00 – kvalifikace
17.00 – slavnostní zahájení
17.30 – semifinále
18.00 – finále a vyhlášení