Za povedeného počasí hostil atletický stadion v Turnově tradiční atletický mítink Memoriál Ludvíka Daňka.

Kromě předních českých atletů měl i několik exotických účastníků. Organizátoři totiž vyhlásili také kategorii osobností. I senátora Jaromíra Jermáře organizátoři umluvili a přihlásili jej do soutěže. „Neměl jsem s sebou sportovní oblečení, tak mi půjčili alespoň tričko. V něm a v tesilkách jsem šel na věc," řekl Deníku druhý den senátor parlamentu České republiky, který se jako divák účastní turnovského mítinku každý rok.

Jeho vrhačský výkon? 6 metrů 54 centimetrů na medaili nestačilo. „Musím přiznat, že kouli jsem držel v ruce naposledy při tělocviku ve škole, což už bude víc jak třicet let," prozradil jinak sportovně založený politik.
Jeho doménou však není atletika, nýbrž cyklistika. „Dříve jsem najel za rok deset až patnáct tisíc kilometrů. Letos to je ale slabší, zatím mám tak pětistovku," přiznal senátor.

Kromě něj však na mítinku byli k vidění opravdoví mistři svého povolání. S diskem se představil například Roman Šebrle.
Německý diskař Robert Harting má formu jako hrom a podruhé v pěti dnech přehodil magickou hranici 70 metrů. Na dnešním Memoriálu Ludvíka Daňka v Turnově se mu to podařilo o 66 cm a zlepšil si tak osobní rekord. Jeho dosavadní nejdelší hod kariéry a rovněž nejkvalitnější výkon sezony na světě měl z pátečního mítinku v Halle hodnotu 70,31 metru.

Mezi ženami vyhrála Věra Cechlová výkonem 60.94 m a posunula tak své letošní maximum za hranici olympijského B limitu.
Limit na mistrovství Evropy v Helsinkách splnila sprinterská štafeta ve složení Jan Veleba, Pavel Maslák, Vojtěch Šulc a Václav Zich, kteří donesli kolík do cíle v čase 39,44 sekundy.

Výsledky boleslavských atletů:
800 m: 10. Martin Rejman. 1500 m: 14. Michal Suchý, 15. Sebastián Vošvrda. Výška: 4. Jan Hostonský.