Poslední utkání základní části zvládli benátečtí volejbalisté na domácí palubovce bez větších chyb a po boji zaslouženě zvítězili. I Ústí poslední své utkání v letošním ročníku neodevzdalo zadarmo a doslova o každý míč bojovalo. Po vítězství všichni benátečtí hráči a realizační tým sledovali, jak dopadne utkání v Brně, zda Benátky v play off nastoupí ve středu proti Dukle nebo proti Jihostroji, protože Brno hrálo až od 19 hodin. Nakonec přání benáteckým volejbalistům se vyplnilo a v play-off nastoupí proti Jihostroji v Českých Budějovicích.

Benátky – Ústí 3:1

V domácím zápase domácím utekl pouze druhý set, který vyhráli Ústečané. Ve zbylých třech jim ale domácí dovolili vždy devatenáct bodů. Zisk tří důležitých bodů tak znamenal posun na sedmé místo.
Jaroslav Škach, kapitán Benátek: „Dnešní cíl byl tři body a to jsme splnili. První set jsme začali velmi dobře, vedli jsme o hodně bodů. Na konci setu jsme ale trochu polevili. Bohužel výkon z koncovky jsme si přetáhli do druhého setu. Ale bylo to také tím, jak hrálo Ústí. Prostě nás uspali. To se nám nesmí stát. Nyní již nebudeme hrát se slabším soupeřem, než jsme my. Tak se nám to snad nestane. Potom si myslím, že jsme zabrali a další dva sety nebylo co řešit."
Miroslav Malán, trenér Benátek: „Vyhráli jsme za tři body a já jsem spokojen. Tento zápas, podle mého, se těžko hraje. Ústí, které vlastně nemělo dnes co ztratit a my jsme ještě hrály o tři body. Takže to nebylo z naší strany úplně ideální v některých fázích. Ale vítězství za tři body – velká spokojenost."

Sety: 19, -22, 19, 19. Čas: 101 minut. Diváci: 390.
Benátky: nahrávka – Škach (5 bodů), smeč – F. Nesvačil (10) a Němeček (7), blok Kohlmann (4) a Starý (11), univerzál – M. Nesvačil (10), libero Steffan, střídal Dittrich (8), připraveni byli Sobek, Ticháček a Fučík.

České Budejovice - Benátky 3:0

V prvním zápase Benátky na favorizovaný Jihostroj nestačily.

ZDENĚK ŠOLC