I badmintonisté měli během koronavirové pandemie ztížené podmínky. „Když se nesmělo do haly, tak jsem po dobu tří týdnů pouze odpočíval. Myslím si, že mi to i pomohlo, protože trénuji po celý rok bez delší pauzy,“ uvědomoval si talentovaný badmintonista Savin.

Mladý Čech s moldavským pasem si během volna i přivydělával: „Chodil jsem na brigádu, jinak jsem byl pouze doma a čas od času jsem si udělal lehčí posilování s vlastní váhou.“

Nicméně po návratu kurty Cristian Savin přeci jen herní pauzu pocítil. „Pro mě koronavirové období nebylo náročné, bylo to hezké odreagování od stálého trénování, ale z badmintonové stránky to bylo velice náročné, protože když jsem si poprvé stoupl na kurt, tak jsem na sobě pocítil těch pár týdnů pauzy,“ usmíval se.

Na začátku léta se Savin vydal do tréninkového centra v maďarském Pésci. „Byl jsem tam po dobu jednoho měsíce, nyní trénuji v Benátkách s africkým reprezentantem, který byl dvakrát na olympijských hrách, takže je to určitě dobrý sparing pro nadcházející turnaje,“ prozradil hráč Benátek.

Během letní pauzy Savina koučuje prezident benáteckého klubu Petr Martinec. Společně pracují na zlepšení. „Nejvíce bych potřeboval eliminovat zbytečné chyby, které pak musím dohánět vydřenými výměnami,“ uvědomoval si Cristian Savin a prozradil další cíle do nové sezony: „Hlavním cílem je řádně odehrát Mistrovství Evropy na Ukrajině, jinak se také pokusit vyšplhat nahoru na světovém žebříčku o pár desítek míst.“

Souboj v přípravném zápase Mladá Boleslav - Varnsdorf.
Generálka na ligu vyšla, Boleslav vyhrála nad Varnsdorfem