To všechno pod hlavičkou španělského týmu Cuna de Campeones, Filip Salač se tak po několika letech stává opět jediným českým jezdcem v seriálu.

Pro Salače se tak uzavírá kruh, neboť právě v barvách této motocyklové školy vstoupil v sedmi letech do kolotoče okruhových závodů. Filipovými jezdeckými kolegy pro tuto sezonu budou Španělé Angel Elino a David Salvador.

„Jsem moc rád, že jsem dostal důvěru a nabídku právě od Cuna de Campeones, kde jsem v mládí několik let působil,“ neskrývá své nadšení z angažmá ve známém prostředí mladoboleslavský talentovaný jezdec. A pokračuje: „Před sezonou jsme měli více nabídek, ale nakonec jsme se rozhodli pro tuto. Rozhodující nakonec byla znalost prostředí a klubu.“

Přípravné utkání: Pardubice - Mladá Boleslav U21.
Druholigový soupeř byl nad síly juniorů

Kromě juniorského mistrovství světa pojede Salač i letos Red Bull Rookies cup. „Cíle do sezony? V Red Bull cupu mám jediný a sice ho celý vyhrát. Co se týká juniorského šampionátu, tak v něm bych chtěl pravidelně atakovat umístění v první pětce,“ plánuje si před startem sezony motocyklový talent.

Na loňskou sezonu má jednu nepříjemnou památku, a sice šrouby v noze po ošklivém pádu. „Noha je snad už v pohodě, ale při posezu na motorce ještě cítím šrouby. Nejvíc v levotočivých zatáčkách. Pokud všechno půjde dobře, tak bych měl na jejich vyndání jít po této sezoně,“ prozrazuje plány lékařů Salač, který přes zimu obměnil oproti minulým letům přípravu. „Zaměřuji se více na balanc, a to jak v posilovně, tak na samotné motorce. A pak to je samozřejmě trénink rychlosti a vytrvalosti,“ nechává nahlédnout do své kuchyně možná největší český talent současnosti.

Ten momentálně pendluje mezi Českou republikou a Španělskem. „Snažím se také natrénovat, co nejvíc na motorce, takže trávím co nejvíce možného času na jihu,“ dodává. Což ale odnáší školní docházka: „Je to hodně těžké skloubit. Ale učitelé mi na škodováckém učňáku, kde studuji obor mechanik seřizovač, vychází vstříc. Zatím nemám individuální studijní plán, ale mám uzpůsobené absence.“

První závody jsou pro boleslavského závodníka na programu na konci března v portugalském Estorilu.

Ilustrační foto.
Jícha: Výsledky jsou pro nás alarmem
Ilustrační foto.
Ke konci přichází forma?