Loňský vicemistr mistrovství silničních motocyklů Moriwaki 250 Junior Cup, třináctiletý Filip Salač bude mít pro letošní závodní sezonu opět napilno.

V lednu tohoto roku se totiž Filip společně se španělským teamem Llinsual HMA RACING zúčastnil testovacího víkendu na okruhu ve španělské Cartageně. Na motocyklu Beon najezdil několik set kilometrů a ke spokojenosti všech bylo rozhodnuto, že se pro letošní rok stane jezdcem Llinsual HMA RACING teamu s tovární podporou Beon při španělském mistrovství Pre Moto 3 CEV. „Touto cestou děkujeme celému teamu za skvělou práci a majiteli Thomasovi za velkou pomoc se zajištěním zázemí pro celou rodinu. Jelikož tento rok budeme většinu času trávit právě ve Španělsku, kde se bude Filip pilně připravovat na závody a samozřejmě se věnovat i škole," řekla jezdcova matka Michaela Salačová.

„Jako každoročně se Filip i pro letošek zúčastní ještě jednoho šampionátu, a to sice nově vypsaného ME Superstock 250cc na motocyklu Moriwaki, kde jsme využili nabídky Davida Ouředníčka a pod záštitou jeho teamu Dafit Motoracing team se tak můžeme prezentovat nejen v zahraničí, ale především na domácím okruhu Autodrom Most. Tímto bychom rádi Davidovi poděkovali a moc se těšíme na spolupráci," dodala.

Samotný talentovaný jezdec pak dodal: „I já bych rád poděkoval hlavně rodině, sponzorům a všem, co mi fandí a pomáhají. Jsem moc rád, že jsem dostal možnost účastnit se opět dvou různých šampionátů, protože každý trénink a závod navíc, pro mě znamená mnoho nových zkušeností a posouvá mě to zase o krok dál."