Na patnáctém řádku na putovním poháru futsalové okresní soutěže Mladoboleslavska je po sobotě napsáno nové jméno. Poprvé v historii si totiž titul v nejnižší futsalové lize zajistili hráči celku Gunners Řepov.

Vítězové OFS MB
2003 Botafogo MB
2004 Mn. Hradiště B
2005 Botafogo MB
2006 Mn. Hradiště
2007 Mn. Hradiště
2008 Mn. Hradiště
2009 Nakaši MB
2010 Mn. Hradiště
2011 MBV MB
2012 Mn. Hradiště
2013 Joga Players MB
2014 Mn. Hradiště
2015 Mn. Hradiště
2016 Mn. Hradiště
2017 Gunners Řepov

Ti v posledním kole zdolali rezervu Malibu 8:3 a zakončili tak sezonu s jediným zaváháním, kterým byla remíza s osminásobným vítězem soutěže z Mnichova Hradiště. Ten skončil nakonec na druhém místě, aniž by stejně jako vítězný Řepov v soutěži prohrál. O titulu nakonec rozhodlo zmiňované béčko Malibu, s nímž Hradiště ztratilo po remíze 5:5 další dva body. Ty které nakonec chyběly vítězům soutěže s posledních tří let k prodloužení šňůry. Na třetím místě se pak umístil vítěz soutěže z roku 2009 Nakaši Mladá Boleslav.

„I přes vyrovnanost soutěže jsme prošli sezónu bez jediné porážky a navíc s vizitkou nejlepší obrany. Musím pochválit všechny kluky, kteří zasáhli v průběhu sezóny na palubovku. Hráli jsme jako jeden tým," chválil své svěřence manažer Řepova Matěj Babák. A přidává i další hodnocení úspěšné sezony: „Jeden z faktorů je široký a vyrovnaný kádr, který jsme letos měli. Po celou sezónu jsme se scházeli v plném počtu na zápasy a mohli jsme naše síly rozložit, a tím pádem hrát celý zápas na sto procent. Oproti minulým sezónám jsme se vyhnuli ztrátám s papírově slabšími týmy."

Před jeho klubem nyní leží na stole nabídka postupu do krajského přeboru. Tu vedení klubu zatím podle Babákových slov nezavrhuje: „Krajský přebor je finančně i časově mnohem náročnější. Na druhou stranu nás láká vyšší soutěž. Pokud bychom se scházeli ve stejném počtu jako teď, tak si myslím, že bychom byli důstojnými soupeři v kraji. Musíme si sednout a důkladně to promyslet."

Nyní je ale čas slavit. Po posledním kole okresní soutěže na to nebylo prý moc prostoru. „Mistrovské oslavy byly skromné. Bohužel někteří kluci měli předem naplánovaný jiný program, tak opožděné oslavy budou během rozlučky, která bude až po pohárovém utkání s Řečany," dodává Babák.