JAROSLAV BÍLEK

Byla to scéna jako z romantického hollywoodského filmu.

Právě skončilo druholigové utkání házené, v němž domácí Auto Škoda zdolala Kolín 27:25. Z klubka radujících se hráčů vybíhá Jan Houška, přeskakuje na tribunu, čapími kroky míjí několik řad sedaček a míří ke své přítelkyni Adéle. Aby jí přímo v hale požádal o ruku.

„Řekni ano, řekni ano, řekni ano," skandují mezitím jeho spoluhráči na palubovce. „Ona byla tak překvapená a zaskočená, že skutečně souhlasila," komentoval romantickou házenkářskou scénu Houškův spoluhráč Vojtěch Kuchta.

„To mi říkáte novinku. My totiž hned po zápase šli do kabiny, protože jsme byli pěkně naštvaní," říkal po prohraném zápase kolínský tahoun Jakub Semenec. „Ale jestliže je to tak, tak jim do manželství přejeme hodně štěstí," dodal.

Auto Škoda – Kolín 27:25

Samotný zápas pak připomínal jiný filmový žánr – a sice drama. Nakonec však s happyendem pro domácí Auto Škodu.

„Do zápasu jsme chtěli vstoupit tak jako do předchozích domácích. Tedy ze zajištěné obrany, kde bude důležité hlavně vyztužit střed obrany. A následně vyrážet do rychlých útoků. Chtěli jsme si takto zjednodušit hru, protože jsme věděli, že na postavenou obranu jsou Kolínští dobří a jen těžko bychom se prosazovali," prozradil něco z taktických plánů Kuchta.

Po vyrovnané úvodní desetiminutovce se domácí přeci jen dostali do trháku a poločas skončil jejich vedením 15:10.

„Zbylý úsek zápasu byl z naší strany špatný. Nebyli jsme schopni ubránit záběhy křídel. V útoku jsme nedali pár jasných brankových příležitostí a tím jsme dovolili stáhnout soupeři náskok na rozdíl dvou branek," komentoval zápas Kuchta.

Ten navíc neví, zda nastoupí do dalších zápasů. „Mám velké zdravotní problémy. Nevím zda to ještě půjde," řekl jeden z tahounů Boleslavi, kterou čeká už o víkendu těžký soupeř z Jablonce.

Auto Škoda: Kuka, Soukup – Pavlíček 4, Jakl 7, Šťastný 4, Novák 2, F. Janhuba 1, J. Houška 3, T. Houška 3, Váňa 2, J. Janhuba 1, Polesný, Homolka, V. Kuchta.

Libčice nad Vltavou – Bělá 36:17

Naopak vůbec se nedaří házenkářům Bělé. Ta o víkendu prohrála vysoko na hřišti Libčic nad Vltavou. V polovině soutěže jí patří předposlední místo, když má čtyři body za dvě výhry. Za Bělou je pouze poslední Žatec, který dosud nezískal ani jeden bod.