Boleslavský ultrachodec Jaroslav Prückner se zúčastnil šestidenního závodu ve francouzském Privas. Skončil na 6. místě mezi chodci a na 34. místě v absolutním pořadí včetně běžců. Na startu bylo celkem asi stovka závodníků, z toho dvacítka chodců.

Výkon 521 km a 8 metrů je historicky nejlepším českým výkonem v kategorii nad 60 let a dokonce je o čtyři kilometry lepší než dosavadní světový rekord této kategorie. „Ovšem závodník o dvě příčky přede mnou byl taky šedesátník, takže nový světový rekord patří jemu," vysvětluje ale Prückner. „I můj průběžný výkon na 72 hodin (281 km a 450 m) je novým českým rekordem mé kategorie," dodává.

Další atrakcí závodu byla účast Serge Girarda, který má několik zápisů v Guinessově knize rekordů – dokázal například přeběhnout napříč všechny kontinenty. Ač startoval v běžecké kategorii, skončil v absolutním pořadí až za mnou," říká Prückner.

K podmínkám na trati pak říká: „Závod se šel na velmi nekvalitním kamenitém povrchu v kombinaci s antukou a štěrkem. Obával jsem se, že z toho budu mít zničené nohy hned první den. Proto jsem velmi často nohy přemazával, přezouval boty a měnil ponožky, díky čemuž jsem vydržel bez puchýřů téměř 400 kilometrů. Celý závod jsem šel se zatejpovaným pravým kolenem, které mne zlobilo už od minulého závodu, proto jsem od začátku zvolil volné tempo, což se nakonec vyplatilo. Měl jsem pak v konci ještě dost sil. Až do poslední hodiny závodu jsem musel bojovat o umístění, závodník za mnou měl ztrátu pouze necelé dva kilometry."

„Jako tradičně jsem téměř po celý závod poslouchal hudbu z přehrávače, obvyklý repertoár jsem tentokrát doplnil o písničky mých osobních přátel – Luboše Odháněla, Markéty Rýdlové se skupinou Isara, Petra Kulíška s Jižním větrem, Hanky Skalické a Moniky Agrebi. Díky nim jsem měl pocit, že tam nejsem sám," prozradil něco ze svého playlistu a kuchyně Prückner.

Celý závod bylo možno také sledovat webkamerou na stránkách závodu a posílat vzkazy závodníkům.

„Finančně mne pro tento závod opět podpořila bezpečnostní agentura RA+spol a konečně přispěl i Magistrát města Mladá Boleslav. Materiálně mne podpořil pivovar Holba," dodal Prückner s tím, že teď si až do jara pohov…