2014 Ústí nad Labem, 2015 Opava, 2016 Plzeň. Nebo chcete-li 2014 Otrokovice, 2015 Brno, 2016 Vítkovice. To je soupis dějišť finálových klání českého poháru a jména soupeřů boleslavských florbalistů. V předchozích dvou letech nikdo z nich na Boleslav ve finále nestačil. Podaří se to dnes Vítkovicím? Všichni fanoušci boleslavského sportu věří, že nikoliv.

Boleslav v roce 2014 v Ústí nad Labem porazila Otrokovice 10:3. Loni v Opavě vyhrála nad Bulldogs Brno 5:4 po samostatných nájezdech. V této sezoně superligy vyhráli Středočeši s Vítkovicemi oba vzájemné zápasy – v Ostravě v polovině listopadu 6:5 po samostatných nájezdech a o měsíc později doma 7:0.

„Bylo by od nás naivní spoléhat na něco podobného. Týmy se znají opravdu velmi dobře a myslím si, že takto jednoznačný výsledek se bude těžko opakovat," řekl kapitán Mladé Boleslavi Jan Jelínek oficiálním stránkám Českého florbalu.

Vítkovice jsou v superlize páté se ztrátou 17 bodů za Mladou Boleslaví a i přes porážky ve vzájemných zápasech věří trenér Pavel Brus v sílu svého týmu. „Každá naše řada dominuje v jiné činnosti a díky tomu je naše hra pestřejší. V týmu máme hromadu diamantů a tyto zápasy potřebujeme k jejich broušení. Finále je pro nás ideální příležitost ke zdokonalení a využijeme ji," uvedl Brus.

„Moc se všichni těšíme! Takových zápasů se během kariéry moc nezažije a my máme to štěstí, že si zahrajeme pohárové finále potřetí v řadě," řekl k prvnímu vrcholu sezony řekl obránce Boleslavi Tomáš Kadlec. A potvrzuje odhodlání týmu k zisku zlatého hattricku: „Myslím, že to tak vnímá celý tým. Chceme vyhrát!

Mužskému finále, které startuje v přímém přenosu České televize ve 20.15 hodin bude tradičně předcházet finálový zápas žen (16.45). V něm se utká Herbadent Praha 11 SJM s Chodovem, který loni v superfinále porazil pražského rivala v boji o extraligový titul.