V sobotu se jelo kritérium, v neděli pak silniční závod. Členové mladoboleslavského Ivar CS Author Teamu přivezli domů šest medailí – druhé místo vybojovali Natálie Klímová a Jakub Elbadri, třetí Tereza Vaníčková, Matěj Stránský. Kateřina Hladíková veze bronzy dva.

„Jsem spokojen, protože jsme první den vybojovali čtyři medaile, v neděli další dvě,“ stručně zhodnotil závod manažer boleslavského týmu Josef Hladík.

V sobotním kritériu podala parádní výkon stále se lepšící juniorka Natálie Klímová. Ta měla v posledním okruhu stejný počet bodů se svoji soupeřkou, ale ve finiši ji porazila a vybojovala tak stříbro. „Byl to nejlepší letošní výkon Natálky, jela skvělý závod a stříbro si zaslouží,“ hodnotil trenér Hladík.

Kadet Matěj Stránský vybojoval třetí místo, od toho druhého ho dělil pouhý bod. Tomáš Doležal dojel v hlavní skupině na 28. místě. Třetí skončila, dva body od stříbra, kadetka Kateřina Hladíková. V hlavní skupině dojela Barbora Jeřábková, té nakonec patří 26. místo. Třetí třetí místo přidala mezi ženami Tereza Vaníčková.

Starší žák Jakub Elbadri obsadil v konečném účtování páté místo, od stupňů vítězů ho přitom dělil pouhý jeden bod. Filip Samec dojel v hlavní skupině sedmadvacátý. Bruno Stoček obsadil mezi juniory deváté místo, Jakub Daněk obsadil 29. příčku

Neděle zavedla boleslavské cyklisty na start silničních Hanáckých okruhů. Mezi staršími žáky dominoval Jakub Elbadri, který v závodě odvedl velký kus práce, ale ve finiši na vítěze chybělo pár centimetrů, dojel druhý. Filip Samec skončil šestnáctý.

Kadetka Kateřina Hladíková zopakovala umístění na „bedně“ ze soboty. Ve spurtu jedenáctičlenné skupiny si umístění mezi nejlepšími třemi pohlídala a dojela třetí.

Starší žáci Vlašimi
Starší žáci Vlašimi vybojovali zlato a bronz

Zajímavý závod zajeli kadeti. „Naši kluci vyprovokovali únik devítičlenné skupiny, v ní pak byli velice aktivní, v závěru na to doplatili, když jim došly síly – Matěj Stránský dojel sedmý a Tomáš Doležal devátý. Jejich výkon hodnotím ale jako parádní, opravdu se nemusí za své umístění stydět,“ podotkl k závodu manažer Hladík.

Dařilo se i juniorům, kde v úniku šestnáctičlenné skupiny aktivně jezdili Bruno Stoček (5.) a Jakub Daněk (10.).

„Myslím, že jsem oba závody zvládla docela dobře především po taktické stránce, ale přiznám se, že se mi moc dobře nejelo. V sobotu při kritérium mi naštěstí vyhovoval závěrečný spurt a dokázala jsem se dostat před holky, který jsou ve spurtu lepší. V neděli hodně foukalo, a tak jsem chtěla zkusit odjet, ale nepodařilo se, neměla jsem na to. Proto jsem počkala na závěrečný kopeček, kde byl cíl. Vyšlo to, ani nevím jak, protože soupeřky vypadaly silnější. S těmi třetími místy jsem ale moc spokojená,“ popsala víkendové závody dvojnásobná účastnice na stupních vítězů Kateřina Hladíková.

O víkendu míří mladí cyklisté z boleslavského týmu k dalšímu závodu českého poháru XCO na horských kolech, který se uskuteční na těžké trati v Bedřichově. „Jedeme do Bedřichova, abychom si z něho odvezli zase nějaké medaile, to je přece jasné,“ usmívá se manažer týmu Josef Hladík. „Ukazuje se, že naši jezdci podávají stabilní výkony, z čehož mám radost. U těch, kde jsme měli větší očekávání, se naše naděje potvrzují. A ti další jim stále více „šlapou na paty“.

V týmu tak je silná konkurence, ale neznamená to, že by bojovali proti sobě. Naopak všechny vedeme k tomu, aby si na trati vzájemně pomáhali, což už mnohokrát dokázali. Z toho máme velkou radost,“ dodal trenér Václav Ježek.

Šacung přivítá pražský Start
Boj o extraligové play-off vrcholí