Semifinále

Rakovník – Hr. Králové 2:1

V první šanci se objevila Vorlová, ale v 10. minutě se nedohodly Matoušková s Ohnemichlovou, byla z toho penalta, kterou Fousková proměnila na 0:1. Už o pět minut později bylo vše jinak, po trestném rohu zabojovala Mánková a Stehlíková vyrovnala do odkryté branky.

Ve druhém poločase zahrozila Matoušková po individuální akci, ale ve 24. minutě Fousková vybojovala druhou penaltu, kterou ovšem Steidlová kryla. Do dobré šance se pak dostaly Bašová se Stehlíkovou, kousíček chyběl Přibíkové, a tak se početní rakovničtí fanoušci mohli radovat až v 32. minutě, ve které zprava Ohnemichlová překonala výborně chytající Čechákovou a využila tak rakovnickou přesilovku.

Spokojený s postupem do finále byl i trenér Josef Ostaš: „Rozhodla větší vůle po vítězství a postupu a proměněné šance. Jeden z rozhodujících momentů byla i chycená penalta za nerozhodného stavu,“ hlesl kouč.

Rakovničtí pozemní hokejisté (v černém) vyhráli semifinále nad Bohemians Praha, poté zvládli i finálové střetnutí se Slavií Praha a stali se halovými mistry republiky.
Rakovnická euforie a forma slavily v Edenu mistrovský titul

Finále

Slavia Praha – Rakovník 3:2

Finále začal Rakovník aktivněji, Stehlíková vyzkoušela gólmanku Vančurovou a Slavia čekala na chybu. Té se dočkala v 8. minutě, kdy volná Hájková prostřelila z levé strany Steidlovou na 1:0. Ta pak kryla trestný roh Lehovcové a nastartovala tak Vorlovou, která se s míčkem prohnala po pravé straně hřiště a srovnala. Ve 26. minutě se rakovnický kotel rozjásal podruhé po šikovné dorážce Bašové na 1:2 a začalo to pravé finálové drama. Možnost zvýšit měly Mánková a Vorlová, na druhé straně Rakovník zachránila tyčka, a tak se skóre měnilo až čtyři minuty před koncem po trefě Novákové na 2:2. Celé finále pak rozhodla dvě minuty před závěrečným klaksonem Lehovcová z trestného rohu.

„Bylo to nejvyrovnanější finále za poslední roky, k úspěchu jsme měli velmi blízko. Nakonec nás mrzely neproměněné příležitosti, ale holky hrály výborně. Celkově to je vydařená halová sezona,“ chválil stříbrný tým HC 1972 trenér Josef Ostaš.

HC Rakovník 1972: Steidlová – Čermáková, Mánková, Matoušková, Ohnemichlová, Holubová, Bašová, Hanzlová, Stehlíková, Vorlová, Přibíková, Kopřivová. Trenéři Josef Ostaš a Martin Seemann. 

Ilustrační foto
Atlantic dal sedm gólů, na body to ale už pošesté nestačilo