Rok 2016 je tu. A právě proto je potřeba provést inventuru toho uplynulého. A to i na poli sportovním. Právě proto je tu už 23. ročník ankety Sportovec Mladoboleslavska.

Jeho slavnostní vyhlášení se uskuteční ve druhé polovině března, na zajištění termínu a místa konání se nyní usilovně pracuje. „Vyhlášení ankety je i letos plně pod taktovkou Boleslavského deníku, takže se diváci opět mohou těšit na netradiční galavečer," říká šéf středočeských Deníků Jiří Macek. „V hlavě už něco máme, pokud to klapne, mají se diváci na co těšit," dodává Macek s tím, že na moderátorském postu dojde možná ke změně. „Je to v jednání," dodal.

Uvidíme, co si pro nás po loňském boxerském ringu uprostřed Domu kultury a asistenci zdravotních sestřiček při předávání vymyslí organizátoři letos.

NOMINACE

Ale to jsme o zhruba dva a půl měsíce napřed. Pojďme tedy na začátek ledna, na samotný start ankety. Právě nyní totiž máte možnost i vy, sportovní příznivci z Mladoboleslavska, nominovat své oblíbené sportovce do ankety.

Redakce Boleslavského deníku nyní dává totiž nyní dohromady nominační lístek. Pomoci s ním můžete samozřejmě i vy. Pošlete svůj tip na sportovce, který by neměl v nominaci chybět na mailovou adresu jaroslav.bilek@denik.cz s krátkým popisem dosažených úspěchů v roce 2015. Nominace lze také přinést osobně do redakce Boleslavského deníku v Železné ulici.

Redakce k nim pak přidá své návrhy a první hlasovací kupon vyjde po uzavření nominací. Termín uzávěrky byl určen na pátek 15. ledna. O konečné podobě a zařazení či nezařazení do hlasovacího kuponu rozhoduje redakce Boleslavského deníku.

Vítězové se budou vyhlašovat v tradičních kategoriích: jednotlivec, kolektiv, kolektiv mládeže, trenér a cvičitel, sportovec do 18 let, adrenalin a bojové sporty, krajánek, cizinec, veterán a hendikepovaný sportovec. A také v jedné nové. „Vloni se nám osvědčilo rozdělení kategorie kolektivů na dospělé a mládež, takže jsme to zachovali i do letošního ročníku," upřesnil Jiří Macek.

Zároveň také můžete posílat své návrhy do vyhlašovaných kategorií fair play a síně slávy.

HLASOVÁNÍ

Následovat bude opět hlasování, tak jej dobře znáte, na třech nezávislých kanálech – hlasování novinovým kuponem, hlasování na internetu a své řeknou také oslovení odborníci a osobnosti. Vítěze tradičně určí nejnižší součet pořadí těchto tří hlasovacích toků. Hlasování se naplno rozběhne v druhé polovině ledna a trvat by mělo něco přes měsíc.