Když po 22 vteřinách druhé třetiny prvního semifinále florbalové Superligy mezi Mladou Boleslaví a střešovickým Tatranem zvyšoval domácí Jiří Curney na 5:0, vypadalo to na pohodový vstup do Technologů do bojů o Superfinále.

Opak byl ale pravdou. Tým několikanásobného mistra České republiky se nevzdal a na při odchodu do druhé přestávky to bylo už o jediný gól. „Tatran začal bránit prostory, které nám vyhovovali v první třetině. Ale je to semifinále, nemůžeme čekat, že budeme vyhrávat 10:0," říkal po zápase kapitán Petr Novotný, který v utkání zaznamenal dvě gólové přihrávky.

Tatran kromě zlepšené obrany ve druhé třetině také výrazně přitvrdil. Na vlastní kůži to pociťoval především domácí brankář Lukáš Bauer. „Stoprocentně to k tomu patří. Tohle je play-off, už k tomu jsou i vyšší emoce, to k tomu prostě patří. Navíc Tatran je tím známý, že jsou silní na brankovišti soupeře," komentoval zvýšený důraz soupeře Petr Novotný.

Ten byl i u klíčového momentu zápasu, když osm minut před koncem přihrál na šestý gól Janu Gruberovi, který vrátil Boleslavi nejen dvoubrankový náskok, ale i klid na hole. V první chvíli ani nebylo jasné, jestli míček po Gruberově střele vůbec skončil za zády brankáře Kafky. „Já jsem to viděl dobře, že to je gól. Naštěstí to viděli i rozhodčí. O důležitosti toho gólu se asi bavit nemusíme…" dodal s úsměvem Novotný.

Jeho a celý tým čeká jeden trénink a pak už druhý zápas semifinálové série. Ten hostí opět mladoboleslavská městská sportovní hala. Hraje se zítra od 19 hodin.

Čtěte také: Krajskou sportovní jedničkou je podruhé Olivia Prokopová