O víkendu zavítaly mladé boleslavské basketbalistky do Sadské. Soupeř velice těžký, v posledních zápasech dokonce porazil lídra soutěže Beroun. Vzájemný souboj pak byl soubojem o druhé místo po základní části. „Soupeř byl bez své nejlepší hráčky, ale i nám stále chybí kapitánka Hůlková, a také do prvního zápasu nemohla nastoupit Hanka Krajáková," řekl kouč Petr Hybler.

Sadská – Pastelka U14 56:61

Trenér Petr Hybler: „V zápase, kde jsme měli k dispozici jen jednu dlouhou, jsme spoléhali na obranu, na tlak vytvořený na útočné polovině s následnými protiútoky. Toto pojetí nám vycházelo jen v 1. a 3. části, kdy jsme soupeře dokázali ubránit na solidních 7, resp. 6 bodů. Ostatní dvě části hry byly ale špatné. Soupeř nám vstřelil 43 bodů a to je příliš. Měli jsme tak dvě rozdílné poloviny. Jedna, kdy jsme kralovali, výborně bránili, rychle přecházeli do protiútoků a i dobře doskakovali. V té druhé nám soupeř ukázal, že dokáže hrát velice dobrý basketbal, s velkou útočnou silou a chvílemi to vypadalo, že na hřišti některé naše hráčky ani nejsou. Soupeř je dokázal objíždět, předběhnout, přeskákat, přestřílet. A tak jsme se o vítězství strachovali až do poslední minuty zápasu."
Body: Hylenová 15, Friebová 14, Peštová 12, Mendlíková 7, Vávrová 4, Weberová 4, Pražáková 2, Čechová 2, Pískačová 1.

Sadská – Pastelka U14 35:78

Trenér Petr Hybler: „V druhém zápase už jsme mohli počítat s Hankou Krajákovou a nutno říct, že tento zápas byl jejím zápasem. Její nebojácnost v útoku, nájezdy až do koše či zakončení střelbou ze střední vzdálenosti dělaly soupeřům obrovské problémy a jejích 26 bodů za první poločas je skoro neuvěřitelných. O této silné stránce však víme, pochvalu si ale dnes vysloužila i za obranu. Vychytávání přihrávek i obrana 1:1 byly dnes na slušné úrovni. To, jak se dařilo Hance, se přeneslo i na ostatní hráčky a jejich sebevědomí rázem stouplo. Velký tlak v obraně, nájezdy do koše a dobré přihrávky začaly zdobit i zbytek týmu. Verča Pískačová super bránila, Vávrová měla výborné doskoky, Mendlíková zvládla oboje, Weberová a Hylenová výborně vychytávaly přihrávky soupeřek, Peštová dokázala ubránit na nohách i řídit hru v útoku, Friebová dokázala bojovat s vysokými hráčkami soupeře a i ostatní hráčky, které nedostaly tolik příležitostí v tomto zápase, nezklamaly. Samozřejmě bylo i plno chyb, ale kdyby všechny zápasy byly podobné tomuto, spokojenost by myslím byla u trenérů, hráček i diváků.
Body: Krajáková 36, Peštová 12, Hylenová 10, Friebová 8, Pískačová 6, Vávrová 4, Mendlíková 2. ⋌(jb)