Florbalová charita opět zaplní sportovní halu v Benátkách. Poprvé dokonce dvoudenní klání bude na programu 6. a 7. června. Akci podpoří nejen sportovci, ale také tradičně i herci. Za jejím pořádáním už několik let stojí redaktor Radiožurnálu Pavel Petr. A komu bude určen výtěžek akce letos?

„Pro šestnáctiletého Pavla Boška právě z Benátek. Před dvěma lety ho srazilo auto a peníze, které vybereme, pomohou alespoň z malé části uhradit rodině jeden z rehabilitačních pobytů v Klimkovicích," uvedl na úvod Pavel Petr.

Už v minulosti charitativní florbal pomohl například sledge hokejistům Kolína, loni pak Jardovi Koflákovi z Lysé nad Labem. Po skoku do vody ochrnul a loňská exhibice mu vynesla 40 tisíc korun.

„To bylo vůbec nejvíc, co se kdy při našich akcích vybralo. Proto jsem hned začal přemýšlet o tom, koho potěšit za rok. Zaujal mě právě příběh Pavlíka a tak rozhodnutí bylo jasné, už i proto, že akci tradičně podporuje také benátecká radnice."

Účastníci florbalové exhibice se dolaďují do poslední chvíle. Po oba dny stoprocentně bude startovat tým pod hlavičkou Boleslavského deníku. A další osobnosti?

„Jistotu skutečně budu mít až v okamžiku, kdy oslovení dorazí do haly. Opět by se měla představit rychlobruslařka na krátké dráze Kateřina Novotná, zastoupení budou mít boleslavští a benátečtí hokejisté a třeba další zimní sporty. Slibně zatím probíhají jednání s olympijskou vítězkou Evou Samkovou, sdruženářem Miroslavem Dvořákem, lyžaři Filipem Trejbalem a Kryštofem Krýzlem. Městské divadlo v Mladé Boleslavi by pak měli reprezentovat Matouš Ruml, Ivo Theimer nebo Pavel Khek a Aleš Petráš. Podařilo se mi také domluvit start jedné mladé hvězdy z Ulice Matyáše Valenty. Každý si asi vzpomene v jeho případě na roli malého kluka z Rafťáků, který znepříjemňoval život hlavním hrdinům, které hrály Vojta Kotek a Jirka Mádl," vypočítává možné účastníky Pavel Petr.