Motorland Bělá ve spolupráci boleslavským minikárklubem pořádá v prvním prázdninovém týdnu 24. ročník Mezinárodní šestidenní minikár.

Tento vrcholný minikárový závod vždy patřil k vyvrcholení sezóny a jeho historie sahá až do osmdesátých let minulého století. Prázdniny připadaly minikárovým nadšencům příliš dlouhé, tak se rozhodli uspořádat nejprve tréninkové soustředění, ze kterého pak vznikla šestidenní. Boleslav již hostila šestidenní v letech 2000 a 2001 a tento závod se tedy na okolní kopce vrací po 12 letech. Náročnost tohoto závodu spočívá v jeho délce. Jedná se o šest etap, které se jedou každý den na jiném místě.

Centrem letošního ročníku šestidenní bude areál Motorlandu Bělá, kde bude vytvořeno zázemí i možnost ubytování pro závodníky. Zde se pojede i jedna etapa. Závody odstartují v pondělí 1. července na kopci v Hrdlořezích a pokračovat pak budou druhou etapou v úterý na krásném kopci v Dolním Cetně. Třetí etapa se odjede přímo v Motorlandu. Čtvrtou etapu hostí Pětikozly a k páteční páté etapě se jezdci vypraví do Nové Telibi. Závod pak zakončí poslední šestá etapa na kopci z náměstí v Bělé pod Bezdězem a následně proběhne v areálu Motorlandu slavnostní vyhlášení vítězů.

Dobrá účast téměř osmdesátky jezdců a letošní výsledky boleslavských závodníků slibují napínavé souboje a že domácí i zde uvidíme na čelních pozicích.

PROGRAM

pondělí 8.00 Hrdlořezy
úterý 8.00 Dolní Cetno
středa 14.45 Motorland Bělá
čtvrtek 8.00 Pětikozly
pátek 8.00 Nová Telib
sobota 7.30 Bělá p. B.