O víkendu se jeli mladoboleslavští judisté poprat o putovní pohár do Teplic. Celkem přijelo 22 oddílů a přivezlo 140 bojovníků. Turnaj probíhal ve dvou halách paralelně na čtyřech tatami.

Tentokrát se jela poprat širší skupina z mladoboleslavského oddílu. Někteří jeli sbírat zkušenosti a někteří jen ladili formu na MČR. Do první skupiny patří Vojta Abík, který nakonec obsadil 3. místo a Jakub Krutský na svých první závodech, který vypadl v prvním kole vyřazovacích bojů.

Ve druhé skupině byl Lukáš Král, ten bohužel nepostoupil jen těsně ze skupiny a nedostal se k bojům o medaile. Michal Chlupáč po jedné nešťastné prohře vybojoval bronz. Martin Procházka si také vybral svou slabší chvilku, ale nakonec dosáhl na zlato a pohár.

Bez zaváhání se představil Adam Kopecký. Předvedl vyspělé judo technicky i takticky dobře zvládl zápasy a vybojoval rovněž zlato a pohár.

Nakonec do bojů nastoupil Matěj Kopecký. Od začátku si vedl výborně, výhry ve vyřazovacích bojích bez problémů až do finále, kde převedl strhující boj a touhu po vítězství. Po minutovém souboji se Matějovi podařilo nasadit držení a už to vypadalo na zlato, ale soupeři se podařilo 1 vteřinu před limitem uniknout. Boj pokračoval a síly ubývaly a ve chvilce nepozornosti 6 vteřin do konce zápasu Matěj soupeři podlehl. Stříbrná medaile a hromada zkušeností pro Matěje, podání ruky, úcta a uznání soupeře, motivace do dalšího cvičení to vše je judo.