Nohejbalisté okresu mají za sebou čtyři kola soutěže družstev. Letos v Okresním přeboru hraném na dva dopady startuje 8 klubů, stejně tak v nižší soutěži. Okresní soutěž se hraje na tři dopady.

V Okresním přeboru jsou bez porážky dva týmy. Po loňském třetím místu a určité stagnaci, se do čela vyhouplo Jizerní Vtelno A. Po příchodu dvou hráčů se Vtelno chce konečně ucházet o možnost postupu do vyšší soutěže. Těžší zápasy ho ale teprve čekají. Druhým týmem bez ztráty bodů je rezerva Mnichova Hradiště, které má zkušený kádr. Loňské první místo chce potvrdit béčko Plazů. Ostřílení hráči z vyšších soutěží se pravidelně umisťují v čele okresu. Prohru Plazy utrpěly ve druhém kole v Hlavenci a jsou na 4. místě. Překvapením jsou výkony Bakova, který je třetí a prohrál pouze s rezervou Vtelna.

Druhou polovinu tabulky tvoří Hlavenec B a Vtelno B s dvěma body. A bez bodu zůstaly zatím oslabené Semčice, které se po odchodu dvou hráčů základní sestavy, zatím hledají a Benátky, které mají nejstarší kádr na okrese.

Pořadí: 1. Vtelno A (8 bodů), 2. Hradiště B (8), 3. Bakov (6), 4. Plazy B (6), 5. Vtelno B (2), 6. Hlavenec B (2), 7. Semčice (0), 8. Benátky (0).

V Okresní soutěži si zatím suverénně počínají Dobrovice, které jediné neztratily ani bod a míří za postupem do OP. Přání vrátit se o patro výš má Libáň, ale její plány narušila prohra s céčkem Hlavence a doma je porazily Brodce.

Boseň hraje se stejným kádrem již řadu let a mohla by pořadím zamíchat. V Kolomutech zůstal jen jeden tým, který nemá postupové ambice. Semčice B doplňují áčko, Plazy C a Hlavenec C vychovávají mladé hráče ve spolupráci s veterány. A konečně Brodce hrají kolísavě, neboť jejich výkon ovlivňuje směnnost hráčů.

MICHAL KAŠPÁREK