K poslednímu měření sil v letošní extralize vyjel plochodrážní celek mšenského Greplu na pražskou Markétu. Trojnásobný mistr republiky z předchozích let letos prožívá hodně nepovedenou sezonu. A tak nebylo divu, že na poslední kolo si Mšeno místo obvyklé zahraniční dvojice pozvalo tentokrát jediného cizince – Norberta Kościucha a přesunulo zodpovědnost na své mladíky.

Dlužno poznamenat, že sázka na mládí Mšenu, byť v konečném účtování prohrálo o 12 bodů, ukázala „světlo na konci tunelu" zejména pro příští sezonu. Vedle téměř bezchybného Kościucha (nasbíral celkem 18 bodů) se ukázal v dobrém světle především nebojácný Stanislav Pouznar, který dokonce dokázal vyhrát svou první jízdu v souboji s pražskými juniory.

Bojovný výkon Jana Jaroše přinesl velmi solidních 11 bodů. Škoda, že Filip Šitera se letos zatím nedostal do obvyklé formy a ani na Markétě mladoboleslavský jezdec rozhodně nezářil.
Přesto mšenští jezdci příkladně bojovali. Nepříznivý stav snížili po 10. jízdě na pouhé čtyři body, ale to bylo maximum, kterého dosáhli v úterním večeru.

„Prohráli jsme," konstatoval po závodech mšenský manažer Petr Vandírek, „ale průběh pěkných závodů nakonec neodpovídal výsledku. Překvapil především Pouznar, dobrou práci odvedl i Jaroš. Šiterovi to letos vůbec nejde, a tak mšenský prapor držel především „Norbi" Kościuch. Ten prokázal pravé závodnické srdce."

S úrovní úterního mítinku byl spokojený i pražský manažer Tomáš Topinka: „Viděli jsme moc pěkné závody, k jejichž zajímavému průběhu přispěli i mšenští mladíci, zvláště Pouznar. Rovněž polský host Kościuch byl na patřičné výši."

Olymp svou výhrou potvrdil svou účast ve finále extraligy s Pardubicemi – 25. 9. v Praze a 3. 10. v Pardubicích.

OLYMP – GREPL MŠENO 52:40

Olymp: Franc 12, Kůs 10, Gavenda 9, Tomíček 9, Zd. Holub 6, Škurla 3, Smetana 3.
Grepl: Kościuch 18, Jaroš 11, Šitera 6, Pouznar 5.

KAREL HORŇÁK