V sobotu se konalo poslední kolo Českého poháru 2015, kde byla poslední šance nasbírat body do republikového ranking listu pro start na Mistrovství České republiky.

„Většina našich borců měla start na MČR zajištěn a tak šlo hlavně o lepší pozici při rozlosování," řekl předseda boleslavského oddílu Miroslav Staněk.
V sobotu nastoupil za mladší žáky po nemoci Michal Chlupáč, ale chybějící tréninky a forma se podepsaly a Michal nebodoval. Následovali starší žáci, Adam Kopecký ukázal bojového ducha, když dokázal obrátit zápas v posledních sedmi vteřinách utkání a potvrdil staré známe pravidlo „bojuje se až do konce." Dalšího borce upáčil do 30 vteřin, celkově vybojoval bodované sedmé místo. Martin Procházka narazil na rovnocenného soupeře, a když nedokázali rozhodnout zápas ani během Golden skóre rozhodčí přiřkli bod soupeři. Martin pokračoval v opravných zápasech a vybojoval rovněž sedmé místo.
Honza Turchich zkusil štěstí ve vyšší váhové kategorii, ale nebodoval. Michal Horák má natrénováno a po jednom zaváhání spadl do boje o bronz, ale tady proti soupeři chyběly zkušenosti a Michal bral pátou příčku. Martin Ekrt nezopakoval úspěch z Brna, ale nasbíral cenné závodní zkušenosti.

V neděli na MČR mužů za mladoboleslavský oddíl startoval Jan Staněk. Letošní rok věnoval spíše školní přípravě než judistické a tak po dlouhých letech bez medaile, vybojoval páté místo.