Nová atletická hala v Ostravě hostila první kolo Grand Prix Českého poháru, kam se sjela konkurence 1100 judistů z celé republiky.

„Našim dorostencům Adamovi Kopeckému a Martinovi Procházkovi se tentokrát nedařilo a taky Jan Turchich se musel spokojit pouze se dvěma vítězstvími. V kategorii žáků Matěj Kopecký zaznamenal pouze jedno vítězství a Ondřej Binar nebodoval vůbec," uvedl k závodům Jan Myška z mladoboleslavského oddílu.

Sympatické je, že chlapci neúspěch hodili za hlavu a soustředili se na další klání.

Čtěte také: Judisté bojovali na dvou frontách

Jan Turchich odcestoval na mezinárodní turnaj Austria CUP do Gmundenu do Rakouska. Turnaj patří mezi vyhlášené turnaje v Evropě, kam se sjíždí běžně závodníci z celé Evropy, ale taky z Asie i Afriky. „Honzovi patří velká gratulace, protože vybojoval výborné třetí místo ve své váze," chválil mladíka Myška.

Lukáš Král s Jakubem Černým se zúčastnili VC Hradce Králové, kde se sešlo 330 judistů. „Kuba zaznamenal jednu výhru, dvě prohry a nepostoupil, ale Lukáš i přes předchozí zranění a čtrnáctidenní tréninkový výpadek vybojoval velmi pěkné páté místo," vyprávěl Myška.

Poté boleslavská výprava odjela na mezinárodní turnaj do německého Spremberku, kam se sjelo přes 700 judistů, převážně z Německa a Polska, ale také z Běloruska a Ruska (Kaliningrad) a 8 týmů z Česka. „Naši borci dali zapomenout na neúspěch v Ostravě a dokázali se proti velmi silné konkurenci prosadit na přední místa," byl spokojený boleslavský funkcionář.

Adam Kopecký nedal žádnému ze svých soupeřů šanci a vybojoval první místo ve své váze. Martin Procházka si rovněž počínal velmi zkušeně a po urputném boji ve finále nakonec vybojoval druhé místo. Matěj Kopecký v nejpočetnější kategorii nezačal dobře a musel do oprav. Zde ale porazil všechny zbylé soupeře. Poslední zápas byl velmi dramatický, Matěj získal rozhodující vedení 30 vteřin před koncem a bral „vydřené" třetí místo. Ondřej Binar po jednom vítězství a dvou prohrách získal cenné zkušenosti a sedmou pozici.