Ještě před ostrým nahozením závodních motorů bude ale možno jezdce vidět dnes v Bondy centru. A to nejen vidět. Odnést si budete moci také podpis nebo fotku. Autogramiáda jezdců se bude konat v předvečer Rally Bohemia v přízemním vestibulu nákupního střediska od 18 hodin. Autogramiády se bude účastnit minimálně pět špičkových posádek z čela startovní listiny, včetně posádky továrního týmu Škoda Motorsport Jan Kopecký / Pavel Dresler a posádky MOGUL Racing Teamu Roman Kresta / Petr Starý.

Právě účast továrního týmu a také návrat po třech letech Romana Kresty do závodního monopostu jsou jedním z mnoha taháků letošní Rally. Ve startovní listině letošní Rally Bohemia nalezneme celkem totiž hned 18 automobilů nejvyšších specifikací R5, WRC a S2000. Více než třetina automobilů přihlášených do hlavní soutěže je značky Škoda, včetně historických automobilů je pak škodovek dokonce 42 procent.

Ilustrační foto.
Kam o víkendu za sportem

Na 44. Rally Bohemia je přihlášeno celkem 134 posádek, z toho 79 se soudobými automobily v rámci Mistrovství České republiky v rally a Poháru Rally Bohemia, 32 v rámci MČR v rally historických automobilů a 23 posádek čítá startovní listina Rally Legend.

Svojí zatím nepřerušenou letošní sérii druhých míst budou chtít minimálně prodloužit Václav Pech s Petrem Uhlem na Fordu Fiesta R5, což jim ovšem budou chtít zkomplikovat zejména Miroslav Jakeš s Marcelou Ehlovou na témže automobilu a Jan Černý s Petrem Černohorským na Škodě Fabia R5. Poprvé na české půdě uvidíme na další Škodě Fabia R5 domácího Jiřího Tošovského. Diváci se mohou těšit i na pětici atraktivních Porsche 997.

Největší novinkou časového harmonogramu letošní Rally Bohemia je zcela nová rychlostní zkouška s názvem Městská, která se bude celá odehrávat přímo v historickém centru Mladé Boleslavi.

Nová rychlostní zkouška v samotném centru města čeká posádky krátce po slavnostním startu 44. Rally Bohemia na mladoboleslavském Staroměstském náměstí. Zde je také umístěn start i cíl této okruhové rychlostní zkoušky, která se pojede na dvě kola. Povede mimo jiné také ulicemi Železná, Pivovarská, přes Komenského náměstí až do Vodkovy a zpět na start na Starofarní. V neděli pak čekají na boleslavské fanoušky dva průjezdy již tradiční rychlostní zkoušky Staroměstská se startem u Neuberku a cílem jak název napovídá na centrálním náměstí historického centra, kde bude také od 16 hodin probíhat slavnostní defilé vítězů.

Ilustrační foto
Krajská sezona se rýsuje. Nováčky přeboru i Nespeky a Klíčany

Program Rally Bohemia 2017

Pátek 30. června
18.00 Autogramiáda Bondy

Sobota 1. července
14.23 RZ 1 ⋌Městská
15.19 RZ 2 ⋌Chloudov I
15.59 RZ 3 ⋌Zlatá I
17.38 Service ⋌Ml. Boleslav
18.56 RZ 4 ⋌Chloudov II
19.36 RZ 5 ⋌Zlatá II
20.45 Parc ⋌Ml. Boleslav

Neděle 2. července
9.30 RZ 6 ⋌Radostín I
10.36 RZ 7 ⋌Cetno I
11.12 RZ 8 ⋌Staroměstská I
12.02 Service ⋌Ml. Boleslav
13.20 RZ 9⋌Radostín II
14.53 RZ 10 ⋌Cetno II
15.29 RZ 11⋌Staroměstská II
16.00 Ceremony ⋌St. nám.

Olympiáda dětí a mládeže v hale Tesla - karate.
Středočeši na olympiádě třetí nejúspěšnější výpravou. Zářili hlavně plavci