Dobrý vstup do deváté druholigové sezony za sebou mají futsalisté mladoboleslavského Malibu. Po úvodních dvou kolech druhé české nejvyšší soutěže mají na svém kontě čtyři body za výhru a remízu. Oba výsledky jsou cenné, neboť je Růžovky přivezly z hostujících palubovek.

V úvodním kole Malibu vyhrálo 6:2 na Kladně, na jehož palubovce dosud ve druhé lize nikdy nebodovalo. „Trpělivou hrou a plnou koncentrací na náš výkon jsme zaslouženě dokráčeli pro tři body. Všichni se na úspěšném výsledku podíleli dobrým výkonem. Těší nás úspěšný vstup do soutěže a prolomení černé série na kladenské palubovce,“ byl po prvním zápase spokojený kouč Michal Bílek.

Ten ve druhém kole zajížděl se svými svěřenci na půdu nováčka z Liberce. Tady se hrálo na branky chudší, ale také velmi zajímavé utkání. V něm hosté vedli už 2:0, když obě branky vstřelily po standardních situacích. Tu první po rohu Machů, druhou po autovém kopu Vaněk. Za domácí srovnal ještě do poločasu po rychlém protiútoku Zounek.

Petr Polanka (vpravo) se o víkendu trefil třikrát do sítě Kostelního Hlavna
Petr Polanka: První gól byl z úniku, pak jsem dva uklidil za háčky

Domácí posíleni o dva plejery z prvoligového áčka pak ve druhém poločase sáhli v dlouhé hře v power-play, která jim přinesla vyrovnání na konečných 2:2. „V prvním poločase jsme si pomohli standardkami. Bohužel jsme jednou propadli a soupeř nás potrestal. Ve druhém poločase nás domácí zatlačili a z powerplay vyrovnali. Utkání se mohlo zlomit na jednu nebo na druhou stranu. Nakonec skončilo spravedlivou remízou. Bod bereme, protože z Liberce se body vozit nebudou,“ řekl kouč Michal Bílek.

Jeho liberecký protějšek Jakub Šorsák pak dodal: „První poločas se nám moc nepovedl. Nepohlídali jsme si dvě standardní situace a soupeř nás dvakrát potrestal. Do druhého poločasu jsme vstoupili mnohem lépe a podařilo se nám soupeři vyrovnat v důrazu. Zvládli jsme vyrovnat po povedené akci, ale zápas už jsme zlomit nedokázali. Myslím si, že je to cenný bod proti těžkému soupeři.“

Malibu si po nedělním zápase užilo v pondělí tréninkové volno. Přesto se hráči v mladoboleslavské hale ve večerním termínu sešli. A nebyli sami. „V pondělí jsme měli na programu celoklubové focení společně s našimi volejbalistkami. Kromě hromadné a týmových fotografií jsme také natáčeli krátká videa, na které se naši fanoušci mohou těšit již brzy na sociálních sítích,“ okomentoval pondělní soaré prezident klubu Ondřej Pechanec.

Ten zároveň přidal i pozvánku na sobotní večer, kdy se Růžovky představí poprvé na domácí palubovce: „Od půl deváté hostíme soupeře z Chotěboře a budeme chtít potvrdit dobrý vstup do soutěže. S Bocou jsme ale vloni dvakrát prohráli, takže nás nečeká nic jednoduchého.“