Několik zajímavým a emotivních momentů bylo k vidění v zápase 18. kola II. ligy západ mezi jedenáctým Malibu a desátou Bocou Chotěboř.

Trápícím se domácím skvěle vyšel vstup do zápasu. Po brankách Vaňka a Maňase domácí vedli 2:0 a po dlouhé době se jim dařilo přehrávat soupeře. To platilo ale jenom v úvodních deseti minutách prvního poločasu. „Pak ale soupeř vysunul presink, s čímž jsme měli problém a už tolik nedrželi míč," řekl kouč Malibu Roman Dvořáček. A také přišla branka na 2:1. Tímto výsledkem skončil i první poločas.

V tom druhém dramatických momentů přibylo. Hned po změně stran trefil Marek Maňas jednoho ze soupeřů do ruky, od které se odrazil do gólové šance a bylo srovnáno na 2:2. Maňas to navíc nepatřičně okomentoval, za což mu rozhodčí udělil překvapivou červenou kartu. Tu měl vidět také na druhé straně jeden z obránců Chotěboře, který skluzem sestřelil na brankáře utíkajícího Krále, ale tentokrát byla k vidění jenom žlutá karta.

Ještě jedna červená se ale v zápase zrodila. Minutu a půl před koncem nejprve neodpískal rozhodčí faul na Matěje Vaňka, což ale vynahradil o pár vteřin později po faulu na domácího brankáře. Jelikož šlo o šestý akumulovaný následoval desetimetrový kop Malibu. Avšak společně s červenou kartou právě pro „prskajícího" Vaňka.

Michal Bílek si s desítkou poradil a poslal Malibu do vedení. O to však nakonec domácí přišli půl minuty před koncem, kdy hru bez brankáře přetavil ve vyrovnání několikanásobný mistr republiky z dresu Chrudimi Petr Popelka. „Remíza je nakonec asi zasloužená, ale pro nás je trošku krutá. Už jsme sahali po výhře, ale nakonec máme z domácího zápasu jeden bod. Ten je pro nás v naší situaci málo," dodal kouč Dvořáček.