Tenistka Jelena Rybakinová z Kazachstánu se stala první semifinalistkou dvouhry na Australian Open. Vítězka loňského Wimbledonu porazila v Melbourne za hodinu a 21 minut Lotyšku Jelenu Ostapenkovou 6:2, 6:4. V boji o finále se utká s Američankou Jessicou Pegulaovou, nebo Běloruskou Viktorií Azarenkovou.

Třiadvacetiletá Rybakinová, která vyřadila v osmifinále světovou jedničku Polku Igu Šwiatekovou, vyhrála na turnaji počtvrté bez ztráty setu. Proti nasazené sedmnáctce Ostapenkové nasbírala 11 es a 24 vítězných míčků. Rodačka z Moskvy reprezentující Kazachstán se probojovala do grandslamového semifinále podruhé, na Australian Open vylepšila dosavadní maximum.

Z českých hráčů dnes půjde do akce Jiří Lehečka, který se ve čtvrtfinále utká se světovou čtyřkou Stefanosem Tsitsipasem. Jednadvacetiletý rodák z Mladé Boleslavi může řeckému soupeři oplatit loňskou porážku z turnaje v Rotterdamu a zároveň si vylepšit dosavadní grandslamové maximum. Z českých hráčů se naposledy mezi čtyři nejlepší v Melbourne probojoval Tomáš Berdych v roce 2015.

Vítěz utkání mezi Lehečkou a Tsitsipasem narazí v semifinále na Rusa Karena Chačanova, kterému ve čtvrtfinále vzdal kvůli bolavému zápěstí Američan Korda, syn bývalého českého reprezentanta Petra Kordy.

Jedním z klubů, který už vratné plastové půllitry během zápasů používá, jsou Benátky.
Pivo do skla už ne. Svaz chystá řešení, co na to kluby z Boleslavska?