Uplynulý měsíc znamenal pro Katku Kyptovou, členku Amix Teamu, splnění snu! Poprvé stanula na jednom pódiu s profesionály.

Začátkem dubna odcestovala do Los Angeles, aby zde absolvovala debut na svých prvních profesionálních závodech. Na „Jon Lindsay's Grand Prix Pro Men & Women's Physique 2014" se jí sice v těžké konkurenci nepovedlo probojovat do finálové pětky, ale i tak tento start znamenal získání řady cenných zkušeností, které pak uplatnila o 14 dni později v Seattlu na Emerald Cupu.

Tam se už dokázala probojovat do prvního rozhodujícího porovnáváni a získat 6. místo.

Evropská závodnice to vzhledem k silné převaze amerických stálic považuje za veliký úspěch. Stanula tak vedle špičkově připravených a ostřílených soupeřek, které mají na svých kontech většinou i vynikající umístěni na prestižní soutěži Mr. Olympia.

„Málokomu se v životě podaří vyzvat na souboj člověka, který vás inspiruje a je vzorem pro vaši kariéru. Tou byla pro Kateřinu ukrajinská rodačka Valentina Chepiga, která před 13 lety zvítězila na Mr. Olympia," informoval Ondřej Čečetka, nutriční poradce mladoboleslavské závodnice. „V té době začala Kyptová zavodit jako amatérka. Na aktuálním Emerald Cupu se jí povedlo dokonce dosáhnout lepšího bodového hodnocení než Valentina, dodává Čečetka.

Po návratu z USA však Katku nečekal zasloužený odpočinek, ale další kolotoč v podobě soutěže Mozolani Classic Pro.

O prvním květnovém víkendu se Kateřina vydala na další jedinečné klání do slovenské Žiliny, které nebude mít jistě dlouho obdoby. Západoslovenské město přivítalo profesionální závodníky světové úrovně hned ve čtyřech kategoriích – muži do 212 liber, Fitness Figure, Bikini Pro a Women's Physique.
Katku Kyptovou mohli diváci vidět v kategorii Women's Physique, kde startovalo pět závodnic. Semifinálové porovnávání naznačovalo, že si rozhodčí nejsou jisti, zda mají Katce přiřknout první, nebo druhé místo, ale finále se odehrávalo ve zcela jiném duchu. Bohužel.

Katka, která měla nejen největší ohlas u diváků, se nakonec neprobojovala na medailovou pozici a skončila až na 4. místě. I to pro ni však znamená cenné body do kvalifikačního žebříčku a nejlepší umístění v dosavadní kariéře na profesionálním poli.